ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 18 MAI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că nu poate da un termen exact când ar putea fi desecretizată arhiva SIPA, adăugând că, atunci când va avea desfășurătorul tuturor elementelor, va face o comisie.

* Polițiștii din Argeș efectuează percheziții în șapte județe și în municipiul București, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste un milion de lei.

* România este pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE, ca o reconfirmare a progresului economic și a nivelului de dezvoltare atinse de țara noastră, dar pentru atingerea acestui obiectiv are nevoie și de sprijinul partenerilor externi, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

* Președintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că este nevoie de o discuție în CSAT privind desecretizarea arhivei SIPA, menționând că este o procedură de urmat în acest caz.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că susține desecretizarea arhivelor SIPA, adăugând că trebuie să se încheie 'așa-zisele sperietori, himere pe care diverși le au'.

* Guvernul urmează să aprobe proiectul legii prevenției, potrivit ordinii de zi a ședinței Executivului. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, a anunțat marți că inițiativa legislativă va fi aprobată în ședința din această săptămână a Guvernului și apoi trimisă Parlamentului pentru a fi adoptată în procedură de urgență.

* Proiectul de lege privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală din perspectiva deciziilor Curții Constituționale se va afla 'aproape sigur' pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, a anunțat premierul Sorin Grindeanu.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…