ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 FEBRUARIE

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la bilanțul anual al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), că este important ca DIICOT să aibă instrumentele potrivite pentru a contracara criminalitatea organizată, subliniind că trebuie combătute rețelele criminale și recuperate prejudiciile pentru a se putea investi în serviciile publice.

* Curtea Constituțională a României va discuta pe 27 februarie cererea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind conflictul între puteri, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

* Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis că vor cere postului Realitatea TV drept la replică, având în vedere afirmațiile făcute în emisiunea 'Jocuri de putere' de miercuri privind închiderea acestei televiziuni.

* Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a declarat că a lăudat și va lăuda în continuare activitatea DNA Ploiești, deoarece procurorii de acolo au avut o activitate meritorie.

* Guvernul a decis, printr-o hotărâre, alocarea a 531,870 milioane lei ca sprijin financiar aferent anului de plată 2016, ajutor de care urmează să beneficieze 681.000 de producători agricoli din domeniul vegetal, după ce în ședința Executivului de joi s-a stabilit cuantumul și plafonul ajutorului național tranzitoriu ANT1.

* Managerul Spitalului Clinic Colentina, Silvi Ifrim, a precizat că nu este vorba despre niciun demers cu privire la o eventuală restrângere de activitate la Secția de Hematologie din cadrul unității medicale.

* Procurorii Parchetului Tribunalului București (PTB) l-au reținut pe taximetristul cercetat pentru tentativă de omor, distrugere prin incendiere, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, după o plângere a fostei concubine, care susținea că i-au fost tăiate frânele de la mașină, informează un comunicat al PTB.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că ancheta Direcției Copilului în privința prezenței copiilor la protestele din Piața Victoriei reprezintă 'un mare afront adus democrației și bunului simț'.

* Procurorii anticorupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 12 persoane, printre care și Gianina Ancuța Opre, fost președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), într-un dosar care vizează acordarea de despăgubiri supraevaluate pentru trei terenuri.

* Fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a declarat, la ieșirea de la DNA, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect într-un nou dosar ce vizează activitatea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), fiind acuzat de abuz în serviciu.

* Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a promulgat Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale pe anul 2017.

* Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că parlamentarii social-democrați vor vota legea de respingere a OUG 13, 'pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare'.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...