ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 IUNIE

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al partidului, lista validată a noului Cabinet, condus de premierul desemnat Mihai Tudose.

* Premierul desemnat Mihai Tudose spune că se va retrage din funcție dacă legea îi va permite președintelui PSD, Liviu Dragnea, să devină prim-ministru. Întrebat dacă se va da la o parte în cazul în care Liviu Dragnea poate legal să devină premier, Tudose a spus: "Evident că da".

* Premierul interimar Sorin Grindeanu a afirmat, la prezentarea bilanțului său, că șefia Guvernului a reprezentat "o lecție de viață", precizând că l-a pus pe gânduri un singur lucru — "dorința unui singur om de a face rău și de a strânge cât mai multă putere".

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

* Victor Ponta a fost eliberat din funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. Decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Alexandru-Mihai Ghigiu a fost numit în această demnitate.

* Plenul Parlamentului l-a validat pe deputatul PSD Leonardo Badea în funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Badea îl înlocuiește în fruntea ASF pe Mișu Negrițoiu, care a fost revocat din funcție de Parlament în data de 11 mai.

* Fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu a fost condamnat de ÎCCJ la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de șantaj în dosarul RCS&RDS. Decizia este definitivă. Camelia Voiculescu a fost condamnată la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj, în același dosar. Instanța a mai decis în cazul acesteia un termen de încercare de 3 ani și șase luni. Tot în acest dosar, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la șantaj.

* Candidații pentru funcțiile de miniștri, propuși să facă parte din Guvernul condus de Mihai Tudose, vor fi audiați joi dimineață, urmând ca la ora 15,00 plenul comun al Parlamentului să se reunească pentru a valida noul Cabinet.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante