ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 1 NOIEMBRIE

* Mai multe instituţii publice, magazine, restaurante sau firme private au fost închise vineri sau şi-au modificat programul pentru ca angajaţii să poată merge să se reculeagă la mormintele celor dragi, cu ocazia Zilei Morţilor sau Luminaţiei, sărbătoare marcată de mii de persoane din Harghita.

* Municipiul Sibiu şi alte 26 de localităţi, precum şi 10 fonduri de vânătoare din judeţ se află în zona afectată de pesta porcină africană, după ce boala a fost confirmată şi la un mistreţ împuşcat în Şura Mică, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

* Peste 400 de crescători de albine din Teleorman au solicitat Direcţiei Agricole Judeţene ajutorul de minimis acordat pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile produse în perioada martie-mai asupra sectorului apicol.

* Sistemul de iluminat public din municipiul Dej va fi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 10 milioane de lei. Contractul de finanţare vizează schimbarea a 2.217 corpuri de iluminat şi implementarea unui sistem de telegestiune a sistemului de iluminat public, se arată într-un comunicat transmis de MDRAP.

* Proiectul privind realizarea drumului forestier "Goriţa", criticat de organizaţii ale societăţii civile şi reprezentanţii USR Braşov, a fost suspendat până după organizarea unor dezbateri publice de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, beneficiarul investiţiei, a anunţat în şedinţa Consiliului Local Braşov primarul George Scripcaru.

* Consilierii locali municipali din Giurgiu au aprobat ca studiile superioare şi nivelul veniturilor să fie criterii suplimentare pentru stabilirea ordinii de prioritate în vederea acordării de teren tinerilor din oraş pentru construirea de locuinţe.

* 17 străzi din Râmnic, însumând circa 18,5 kilometri, vor fi asfaltate cu fonduri guvernamentale, municipalitatea urmând să semneze contractul de finanţare, în valoare de 13,4 milioane de lei, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice săptămâna viitoare, a anunţat primarul Mircia Gutău.

* Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a demarat un program pentru colectarea uleiului alimentar uzat cu scopul de a preveni înfundarea canalizării din oraş, la fiecare cinci litri de ulei uzat dus la punctele special amenajate urmând să fie daţi la schimb doi litri de ulei proaspăt, a informat edilul Mircia Gutău.

* O fermă din comuna Ipoteşti a fost afectată de pesta porcină africană şi toate cele peste 3.700 de suine din exploataţie vor fi ucise preventiv, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Olt. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există