SUA: Confuzie în jurul briefingului cotidian al grupului operativ anticoronavirus de la Casa Albă

SUA: Confuzie în jurul briefingului cotidian al grupului operativ anticoronavirus de la Casa Albă

Briefingul cotidian al grupului de lucru de la Casa Albă pentru noul coronavirus a stârnit confuzie luni, după ce a fost anulat iniţial pentru a fi convocat din nou peste câteva ore, relatează marţi dpa.

Conferinţele de presă ale grupului operativ, un element de bază al răspunsului autorităţilor la pandemia de COVID-19, sunt unul din cele mai urmărite evenimente difuzate de televiziuni, mai ales în contextul lipsei transmisiunilor sportive.

De obicei, preşedintele american Donald Trump preia întrebări de la reporteri pentru a se lansa în diatribe antimedia.

Preşedintele a susţinut, în timpul acestor briefinguri, care pot dura şi două ore, că trebuie să vorbească în public pentru a-şi face auzit mesajul, acuzând media că-i distorsionează spusele.

Aceste conferinţe de presă l-au expus totodată pe şeful statului la o intensă monitorizare live, iar adversarii democraţi profită de ele pentru a folosi ceea ce spune împotriva sa, în contextul în care se înteţeşte campania în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

În weekendul trecut, Trump a anulat briefingurile grupului operativ de sâmbătă şi duminică, absentând, în mod neobişnuit, din lumina reflectoarelor, după controversatele sale comentarii privind folosirea de injecţii cu dezinfectant împotriva coronavirusului.

Luni, conferinţa de la Casa Albă a fost anulată şi apoi convocată din nou peste câteva ore, iar Trump a acuzat din nou presa, în mesajele sale obişnuite pe Twitter, că încearcă să-l submineze.

"Niciodată în istoria Ţării noastre nu a mai fost o Presă Aservită atât de ostilă ca acum, tocmai în mijlocul unei urgenţe naţionale, Inamicul Invizibil!", a scris Trump.

În timpul briefingului de luni, Donald Trump a prezentat liniile directoare ale Casei Albe privind testarea în masă anticoronavirus şi a răspuns la întrebările reporterilor. Întâlnirea cu presa din Grădina de trandafiri a Casei Albe a durat circa o oră şi a fost semnificativ mai sobră, şeful statului evitând remarcile discutabile şi reproşurile la adresa media. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF