SUA: Directorul de comunicare al Comitetului Național Democrat ar urma să-și dea demisia (surse)

SUA: Directorul de comunicare al Comitetului Național Democrat ar urma să-și dea demisia (surse)

Trei oficialități din Comitetul Național Democrat (DNC) au demisionat marți, în urma piratării e-mailurilor responsabililor partidului, publicate neautorizat în timpul Convenției în care Hillary Clinton a fost învestită candidată la președinția SUA din partea Partidului Democrat, transmite Reuters.

Cei trei demisionari sunt directorul general al DNC Amy Dacey, directorul de comunicare Luis Miranda și directorul financiar Brad Marshall. Anunțul a fost făcut de președinta interimară a DNC, Donna Brazile, care a preluat postul în urma primei demisii la vârf din conducerea DNC, Debbie Wasserman Schultz, survenită săptămâna trecută, după ce s-a dovedit că unele persoane din DNC și-au exprimat preferința pentru Hillary Clinton în alegerile primare interne, în detrimentul contracandidatului Bernie Sanders.

ORA 21.58 SUA: Directorul de comunicare al Comitetului Național Democrat ar urma să-și dea demisia (surse)

Directorul de comunicare al Comitetului Național Democrat (DNC), Luis Miranda, ar urma să-și prezinte demisia marți în contextul scandalului piratării e-mailurilor responsabililor partidului, care a ieșit la iveală în timpul Convenției democrate în care Hillary Clinton a fost învestită candidată la președinția SUA, relatează Reuters.

Publicarea e-mailurilor democraților de către WikiLeaks a declanșat un scandal politic intern, după ce s-a dovedit că responsabilii partidului au avut păreri puțin favorabile despre principalul contracandidat al lui Hillary Clinton în alegerile primare interne, Bernie Sanders.

În același timp, scandalul a căpătat și implicații diplomatice, după ce democrații au acuzat Rusia că ar fi în spatele piratării e-mailurilor pentru a-l favoriza pe candidatul republican la președinție, Donald Trump, deși Moscova a infirmat imediat orice implicare în scurgerea de informații și a cerut să nu mai fie amestecată în campania electorală din SUA.

Publicarea e-mailurilor democrate a dus deja la demisia președintei DNC, Debbie Wasserman Schultz.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…