SUA: Fostul congresman Anthony Weiner, condamnat pentru trimiterea de mesaje cu caracter sexual explicit unei minore

SUA: Fostul congresman Anthony Weiner, condamnat pentru trimiterea de mesaje cu caracter sexual explicit unei minore

Fostul congresman american Anthony Weiner a fost condamnat luni la o pedeapsă de 21 de luni închisoare pentru trimiterea de mesaje cu conținut sexual explicit unei minore de 15 ani, ceea ce a generat un scandal cu impact asupra alegerilor prezidențiale de anul trecut din SUA, relatează Reuters.

Weiner (53 de ani), care și-a recunoscut vina și a acceptat să nu conteste decizia justiției dacă primește o condamnare de maxim 27 de luni, a început să plângă după citirea sentinței de către președinta tribunalului districtual din Manhattan. Avocații săi au susținut că a acționat sub impulsul unei boli și că în prezent se tratează.

Descoperirea e-mailurilor "nepotrivite" ale lui Weiner l-a determinat pe James Comey, pe atunci directorul FBI, poliția federală, să anunțe în octombrie 2016 că agenția sa relansează ancheta asupra folosirii de către Hillary Clinton, pe atunci rivala democrată a lui Donald Trump în cursa prezidențială, a unui server privat pentru a trimite mesaje, în timp ce era secretar de stat.

Hillary Clinton a afirmat că anunțul în acest sens a contribuit la înfrângerea ei în fața lui Trump, care a acuzat-o că a pus în pericol securitatea națională folosind un server privat.

În mai, președintele Trump l-a concediat pe Comey, în contextul anchetei lansate de FBI pentru a stabili existența unor înțelegeri între tabăra republicană și Rusia cu scopul de a asigura înfrângerea lui Hillary Clinton, acuzații dezmințite de președinte.

Weiner, care a fost reprezentant de New York timp de 12 ani, și-a dat demisia în 2011, după ce s-a descoperit că făcea schimb de mesaje cu caracter sexual explicit cu femei adulte. În 2013 a candidat fără succes pentru primăria New Yorkului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!