SUA: Giuliani spune că plata pentru Stormy Daniels s-a făcut pentru a rezolva o acuzaţie falsă

Noul avocat al preşedintelui american Donald Trump, Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, a declarat vineri că plata pentru actriţa de filme porno Stormy Daniels s-a făcut pentru "a rezolva o acuzaţie personală şi falsă" şi nu a avut legătură cu campania, relatează dpa.

Giuliani a transmis un comunicat pentru a clarifica o serie de comentarii pe care le-a făcut anterior în cursul săptămânii şi care păreau să contrazică afirmaţii ale lui Trump şi ale avocatului personal al acestuia, Michael Cohen, în legătură cu plata de 130.000 de dolari.

"Nu există nicio încălcare a regulilor de campanie. Plata a fost făcută pentru a rezolva o acuzaţie personală şi falsă pentru a proteja familia preşedintelui", se arată în declaraţia transmisă vineri de Giuliani. "Ar fi fost făcută oricum, indiferent dacă (Trump) era sau nu candidat", a adăugat el.

Trump a sugerat în prima parte a zilei de vineri că Giuliani, care s-a alăturat echipei sale de avocaţi în urmă cu doar câteva zile, ar fi făcut afirmaţii eronate în interviul pe care l-a acordat miercuri la Fox News în legătură cu chestiunea plăţii către Stormy Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford.

El a spus că Giuliani va transmite o declaraţie şi "va clarifica lucrurile".

Giuliani afirmase miercuri că Trump îi returnase lui Cohen banii pe care acesta îi plătise femeii ca parte a unei rezolvări privind o presupusă aventură.

Cohen a explicat anterior că el a făcut plata din banii săi şi fără cunoştinţa lui Trump.

Liderul de la Casa Albă a negat că ar fi ştiut de plată, despre care criticii spun că ar putea fi catalogată drept o donaţie de campanie ilegală.

Stormy Daniels susţine că este împiedicată să vorbească despre o presupusă aventură cu preşedintele din cauza respectivului acord, semnat în octombrie 2016 în schimbul a 130.000 de dolari, şi a deschis un proces pentru a obţine anularea înţelegerii. Ea i-a mai intentat un alt proces lui Trump, pentru defăimare.

Actriţa a afirmat că în 2006-2007 a avut o relaţie cu Trump, care era deja căsătorit atunci cu actuala sa soţie, Melania.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion