SUA: Judecătoarea nominalizată de Trump pentru Curtea Supremă spune că credinţele religioase nu îi vor influenţa verdictele

SUA: Judecătoarea nominalizată de Trump pentru Curtea Supremă spune că credinţele religioase nu îi vor influenţa verdictele

Amy Coney Barrett, judecătoarea pe care preşedintele american Donald Trump a nominalizat-o pentru postul vacant de la Curtea Supremă, a declarat marţi că va separa convingerile sale religioase private de orice verdict juridic pe care îl va da, relatează dpa.

În cadrul audierii sale din Senatul SUA, Barrett a refuzat să răspundă în mod specific unor întrebări despre avort, afirmând că ar fi nepotrivit pentru o judecătoare nominalizată să spună în avans ce decizie va lua în cazurile judecate. "Nu pot exprima puncte de vedere asupra unor cazuri sau să mă angajez asupra unei anumite poziţii", a spus ea.

Amy Coney Barrett a confirmat că este o catolică devotată şi că credinţa este importantă pentru ea. De asemenea, ea a subliniat că decizia sa de a avea o familie mare, multirasială, şi de a face din credinţă o parte esenţială din viaţa lor este una privată. Amy Coney Barrett are nu mai puţin de şapte copii, din care doi sunt adoptaţi.

"Am o viaţă plină de oameni care au făcut diferite alegeri şi nu am încercat niciodată în viaţa mea personală să le impun alegerile mele, iar acelaşi lucru este valabil din punct de vedere profesional", a spus Barrett în comisa juridică a Senatului.

"Sunt dedicată respectării statului de drept", le-a dat ea asigurări senatorilor care au participat la audiere.

Magistrata nominalizată de Trump a evitat să răspundă şi la întrebările privind drepturile membrilor comunităţii LGBTI sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, deşi s-a angajat să nu discrimineze niciodată prin deciziile sale.

"Nu am discriminat niciodată pe baza preferinţelor sexuale", a spus ea, comparând discriminarea cu rasismul şi numindu-le pe amândouă "abjecte".

Chestiunea a apărut în dezbaterea publică şi datorită informaţiilor publicate de New York Times că Barrett a avut la un moment dat legături cu o şcoală care a exclus copiii cuplurilor de acelaşi sex.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN