SUA: Kellyanne Conway, consilieră apropiată a lui Trump, va părăsi Casa Albă la sfârşitul lunii

SUA: Kellyanne Conway, consilieră apropiată a lui Trump, va părăsi Casa Albă la sfârşitul lunii

Kellyanne Conway, consilieră apropiată a preşedintelui american, a anunţat că va părăsi administraţia Donald Trump la sfârşitul lunii august, invocând necesitatea de a se dedica familiei, transmit AFP şi Reuters.

Plecarea lui Kellyanne Conway într-un moment crucial pentru preşedinte îl lasă pe acesta fără unul din purtătorii săi de cuvânt cei mai pasionaţi de politicile sale.

Conway, consilieră în comunicare în vârstă de 53 de ani, a fost alături de Trump din prima zi, a fost cel de-a treilea său manager de campanie în 2016 şi unul din cei loiali şi vocali apărători ai miliardarului în apariţiile publice.

Cei patru ani petrecuţi în a-l apăra cu înverşunare pe Trump, mai ales la posturile de televiziune, au avut un preţ pentru această femeie combativă, care a conceput şi apărat conceptul de 'fapte alternative'.

Într-un comunicat publicat duminică, Kellyanne Conway a anunţat că va pleca de la Casa Albă la sfârşitul lunii, precizând că alegerea îi aparţine în întregime şi că îşi va anunţa planurile viitoare la momentul oportun.

Kellyanne Conway a explicat că cei patru copiii ai săi vor începe anul de învăţământ la distanţă.

'Aşa după cum ştiu milioane de părinţi din ţară, copiii care fac ''şcoală de acasă'' necesită un nivel de atenţie şi de vigilenţă care este la fel de neobişnuit ca şi perioada pe care o trăim', a mai afirmat consiliera.

Soţul său, avocatul conservator George Conway este un critic vocal al lui Trump, căruia i-a pus la îndoială capacitatea mentală de a conduce ţara.

'George este şi el pe cale să facă schimbări. Avem dezacorduri pe multe probleme, dar suntem uniţi în privinţa a ce contează cel mai mult: copiii', a adăugat ea.

Într-o postare separată pe Twitter, George Conway a anunţat că renunţă la rolul său în Lincoln Project, un proiect având ca misiune 'înfrângerea lui Trump şi a trumpismului la urne'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

3 Foarte interesante amănunte...

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 VIDEO Gestul prin care Armata Ucrainei anunță declanșarea contraofensivei