SUA: O pană de curent a afectat aproape 90.000 de abonați din San Francisco

SUA: O pană de curent a afectat aproape 90.000 de abonați din San Francisco

O pană masivă de curent a afectat, pentru o mare parte a zilei de vineri, aproape 90.000 de abonați din mai multe cartiere din nordul și centrul orașului San Francisco, transmite AFP.

Pana a fost cauzată, conform furnizorului de electricitate PG&E (Pacific Gas and Electric Company), de o "defecțiune de echipament" și un incendiu la o stație electrică din centrul orașului și a început la ora locală 9,00 (16,00 GMT).

Șapte ore mai târziu, PG&E indica pe Twitter că a restabilit curentul pentru "aproape toți" abonații afectați, rămânând mai puțin de 3.000 de clienți încă în întuneric. Vineri dimineață, în vârful penei de curent, compania a relevat într-un mesaj pentru clienții săi că puțin peste 87.600 dintre ei au fost afectați.

"Știm că a fost o defecțiune a unui echipament. Este prematur de speculat asupra unei cauze specifice" pentru a explica incendiul, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru AFP, cerând totodată scuze pentru neplăcerile cauzate consumatorilor.

Pana de curent a scos din funcțiune semafoarele și a făcut numeroase persoane să-și părăsească birourile și apartamentele. Unele magazine au închis, în timp ce altele au continuat să-și servească clienții care au achitat în numerar sau cu servicii de plată prin telefonul mobil, a constatat AFP.

Operatorul de transport în comun BART a trebuit să evacueze și să închidă temporar o stație de metrou din centrul orașului.

Pompierii au indicat la rândul lor pe Twitter că au primit peste 100 de apeluri, dintre care 20 de la persoane rămase blocate în ascensoare.

Nu a fost semnalat niciun rănit grav, și-a exprimat satisfacția primarul din San Francisco, Ed Lee.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului