SUA: Senatoarea Kamala Harris, aspirantă la Casa Albă, afirmă că a fumat marijuana în studenţie şi susţine legalizarea ei

SUA: Senatoarea Kamala Harris, aspirantă la Casa Albă, afirmă că a fumat marijuana în studenţie şi susţine legalizarea ei

Senatoarea americană Kamala Harris, aspirantă la candidatura din partea democraţilor la viitoarele alegeri prezidenţiale, a declarat că susţine legalizarea marijuanei la nivel federal, transmit dpa şi Reuters.

Democrata din California, în vârstă de 54 de ani, a anunţat că va candida pentru nominalizarea democrată la alegerile din 2020, fiind considerată unul dintre favoriţi.

Fost procuror al oraşului San Francisco, Harris nu a susţinut legalizarea marijuanei atunci când a candidat cu succes, în 2014, pentru postul de procuror general al statului California.

În 2016, în timpul campaniei pentru Senat, a refuzat să susţină iniţiativa, aprobată ulterior prin referendum, de legalizare a marijuanei în cel mai populat stat american.

Într-un interviu acordat luni emisiunii radio cu audienţă naţională 'The Breakfast Club', ea a recunoscut că a fumat marijuana pe când era studentă la Universitatea Howard din Washington, în anii 1980. 'Şi am tras în piept', a adăugat ea râzând, făcând aluzie la fostul preşedinte Bill Clinton, care, în 1992, a admis că a încercat acest drog în facultate, dar a susţinut că nu a tras în piept fumul, dând astfel de înţeles că gestul nu ar conta.

Întrebată de gazdele emisiunii radio dacă ar fuma din nou dacă marijuana dacă aceasta ar deveni legală la nivel federal, Kamala Harris a râs, dar nu a oferit un răspuns direct. 'Cred că le aduce oamenilor multă bucurie. Şi avem nevoie de mai multă bucurie', a spus ea.

Până în decembrie 2018, zece state americane şi districtul federal Columbia legalizaseră folosirea unor mici cantităţi de marihuana în scop recreativ. Acest drog este în continuare interzis la nivel federal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA