SUA: Trump prezintă un plan de reformă a sănătăţii, dar fără detalii

SUA: Trump prezintă un plan de reformă a sănătăţii, dar fără detalii

Preşedintele american Donald Trump a prezentat joi primele elemente ale planurilor sale de reformă a sănătăţii, despre care vorbeşte de mai multe luni, transmite dpa.

Cu toate acestea, preşedintele a oferit foarte puţine detalii despre cum ar putea fi aceasta implementată.

O problemă centrală în dezbaterile privind sistemul de sănătate american priveşte posibilitatea ca o persoană să obţină asigurare medicală chiar dacă are boli preexistente.

Această posibilitate a devenit lege prin reformele întreprinse sub predecesorul lui Trump, Barack Obama. Administraţia actuală încearcă însă să anuleze întregul pachet de reforme 'Obamacare', situaţie în care protecţia persoanelor cu afecţiuni preexistente va fi afectată.

După decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg de la Curtea Supremă, un astfel de rezultat devine tot mai probabil.

Preşedintele Trump a semnat acum un ordin executiv ce declară garanţii pentru persoanele cu boli preexistente că vor fi incluse în politica guvernamentală. Rămâne însă neclar cum se va transpune aceasta în viaţa de zi cu zi după o potenţială încetare a 'Obamacare'.

Donald Trump a spus că nu va promulga nicio lege care nu conţine garanţii pentru aceste persoane.

El a descris ca insuficientă protecţia oferită acestor pacienţi în reforma lui Obama, pe care contracandidatul său la Casa Albă, democratul Joe Biden, vicepreşedinte în mandatele lui Obama, o susţine în continuare.

Trump a mai anunţat că, în săptămânile următoare, 33 milioane de persoane asigurate prin programul Medicare - prin care sunt asiguraţi mai ales vârstnici - vor primi prin poştă carduri cu câte 200 de dolari cu care să achite medicamente cu reţetă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”