Suceava: Niciun caz COVID-19 în peste 60% din localităţi; peste 14.900 de persoane au ieşit din autoizolare

Suceava: Niciun caz COVID-19 în peste 60% din localităţi; peste 14.900 de persoane au ieşit din autoizolare

Un număr de 218 persoane se află în autoizolare la domiciliu, iar 14.919 au ieşit de sub incidenţa acestei măsuri de la instituirea stării de urgenţă şi până în prezent, au informat, miercuri, reprezentanţii Prefecturii Suceava.

Totodată, în carantină instituţionalizată sunt plasate 713 persoane, iar alte 2.286 au ieşit din carantină până în prezent.

Potrivit Prefecturii, în judeţ, până în prezent au fost efectuate 15.216 teste COVID-19.

Conform situaţiei repartizării cazurilor confirmate de COVID-19 până pe 13 mai şi a celor rămase în evoluţie până la această dată, întocmită de către DSP Suceava, la nivelul judeţului se înregistrează un număr de 620 de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 în evoluţie.

Reprezentanţii Prefecturii au precizat că dintre cele 114 localităţi ale judeţului, un număr de 71 de localităţi nu înregistrează niciun caz de COVID-19, într-un număr de 16 localităţi a fost înregistrat un număr de maxim cinci cazuri, iar la un număr de trei localităţi au fost sub zece cazuri, trendul la nivel judeţean fiind unul descrescător.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pe raza judeţului au acţionat 379 de poliţişti, 147 de jandarmi, 4 poliţişti de frontieră, 102 poliţişti locali şi 34 militari MApN.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în contextul evoluţiei COVID-19, în ultimele 24 de ore, în 66 de misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină, au fost verificate 472 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor impuse şi nu au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare şi s-au constatat şi aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 80.890 lei.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava şi pentru asigurarea zonei de protecţie au constatat 15 fapte de natură contravenţională, dintre care una pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, fiind aplicate sancţiuni în valoare totală de 24.210 lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...