Suceava: Numărul infracţiunilor comise în şcolile din judeţ a crescut cu peste 60%

Suceava: Numărul infracţiunilor comise în şcolile din judeţ a crescut cu peste 60%

Infracţionalitatea în unităţile de învăţământ din judeţul Suceava, dar şi în proximitatea acestora a crescut în anul şcolar 2017-2018 cu peste 60%, conform unui raport prezentat în şedinţa de marţi a Colegiului Prefectural de şeful IPJ Suceava, Adrian Buga.

Potrivit IPJ Suceava, în acest an şcolar, la nivelul judeţului au fost sesizate 73 de infracţiuni, în creştere cu 28 faţă de anul trecut, majoritatea fiind comise în incinta unităţilor de învăţământ (64 infracţiuni) şi nouă în zona adiacentă acestora.

Din totalul sesizărilor, 53 de infracţiuni au fost comise în mediul urban şi 20 în mediul rural.

La comiterea acestor infracţiuni au participat ca autori 52 de elevi, trei cadre didactice, patru părinţi şi şase din alte categorii, iar ca victime ale infracţiunilor 70 de persoane au fost din rândul elevilor, trei din rândul cadrelor didactice şi trei din alte categorii.

În ceea ce priveşte tipul infracţiunilor sesizate, raportul arată că pe primele trei locuri se situează faptele de loviri sau alte violenţe, cu 44 de fapte (60,27%), urmate de 14 infracţiuni de vătămare corporală din culpă (19,17%) şi nouă de furt (12,32%).

În mediul urban s-au comis 53 de infracţiuni, respectiv 32 de loviri sau alte violenţe, opt de vătămare corporală din culpă, şapte de furt, două de distrugere, una de agresiune sexuală, o tâlhărie, un abuz în serviciu şi una de purtare abuzivă.

În mediul rural s-au comis 20 de infracţiuni, dintre care 12 de loviri sau alte violenţe, şase de vătămare corporală din culpă şi două de furt.

La infracţiunile sesizate în unităţile de învăţământ s-au întocmit analize de caz, stabilindu-se motivele şi împrejurările săvârşirii faptelor, care au relevat că infracţiunile de lovire şi alte violenţe sesizate au avut un caracter spontan, unele având drept cauză joaca elevilor (bruscări, loviri cu bulgări de zăpadă etc.), iar majoritatea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă s-au produs prin autoaccidentări, în timpul orelor de educaţie fizică sau în timpul recreaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...