Suceava: Procurorii cer arestarea preventivă a suspectului reținut pentru uciderea unui polițist

Suceava: Procurorii cer arestarea preventivă a suspectului reținut pentru uciderea unui polițist

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava propun instanței arestarea preventivă a suspectului Ioan Beșa, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru comiterea infracțiunii de ''ultraj cu referire la infracțiunea de omor'', după ce suspectul l-a înjunghiat mortal pe agentul șef de poliție Sorin Vezeteu, de la Postul de Poliție Transporturi Feroviare (PPTF) Suceava.

Ioan Beșa urmează să fie prezentat, vineri, Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, în seara de joi, în jurul orelor 21,30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava, respectiv stația CFR Suceava și având asupra sa un cuțit cu lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm și mânerul de 10 cm, Ioan Beșa din satul Mironu, din comuna Valea Moldovei a exercitat cu intenție acte de violențe grave și repetate asupra unui agent șef de poliție din cadrul SJPT Suceava — PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, aplicându-i multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia.

Potrivit primelor date ale anchetei, tânărul a coborât dintr-un tren și l-a atacat pe la spate pe polițist, provocându-i mai multe răni la gât și corp.

Un echipaj al SAJ Suceava a intervenit imediat în zonă și a încercat resuscitarea polițistului, fără succes, fiind declarat decesul .

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, polițistul se afla în misiune de patrulare pe peronul gării, iar agresorul l-a atacat pe la spate și i-a provocat o rană gravă la gât, iar polițistul a căzut la pâmânt, fiindu-i aplicate alte lovituri în diverse zone ale corpului.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei agentului Vezeteu Sorin.

''Sunt alături de familia îndurerată și de colegii din Poliția Transporturi Feroviare ai agentului Vezeteu Sorin, ajutor șef post la Postul de Poliție TF Suceava. Împreună cu echipa de conducere din Ministerul Afacerilor Interne voi face toate cele necesare pentru a ajuta în aceste momente grele'', a scris ministrul în postarea de pe pagina sa de socializare.

Totodată, Prefectura Suceava a transmis printr-un comunicat de presă un mesaj de condoleanțe familiei agentului Vezeteu Sorin, exprimând profundul regret față de decesul acestuia.

AGERPRES / (AS — autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante