Summit PPE la Sibiu/Weber: Partidele aflate la guvernare în România nu joacă niciun rol în partidele lor de la nivel european

Summit PPE la Sibiu/Weber: Partidele aflate la guvernare în România nu joacă niciun rol în partidele lor de la nivel european

Candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat joi că reprezentanţii partidelor aflate la guvernare în România nu joacă niciun rol în formaţiunile lor de la nivel european.

"Aici, în România, oamenii pot conta pe un partid puternic, care este implicat la nivel european. Candidaţii din PNL sunt parte din cea mai puternică familie din UE, din grupul PPE în PE, şi, în comparaţie cu celelalte două partide, partidele aflate la guvernare în prezent în România, PPE este unit şi puternic. Socialişti din România, ALDE din România nu joacă niciun rol în partidele lor de la nivel european, sunt suspendaţi, chiar excluşi să stea la masă. Oamenii din România au asigurarea că, votând pentru PNL, votează pentru România în rândul ţărilor importante", a spus Weber, la conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele PPE, Joseph Daul, organizată la Muzeul ASTRA din Sibiu, înainte de Summitul Popularilor Europeni.

El a subliniat că realizările din ultimii ani din Uniunea Europeană trebuie apărate, în contextul în care în ultimii ani au apărut "voci naţionaliste, egoiste".

"Trebuie să apărăm realizările din ultimii ani, pentru că vocile naţionaliste, egoiste s-au întors. Noi suntem partidul Europei. Pentru politicienii de astăzi este o sarcină să construiască acum următoarea perioadă pentru Europa, să construiască un plan pentru viitor al unei Europe unite. Noi, PPE şi PNL, avem o bună înţelegere, un plan clar şi o ofertă pentru votanţii din 26 mai", a menţionat Weber.

Candidatul PPE la preşedinţia CE a pledat pentru un mecanism privind statul de drept pentru întreaga Uniune Europeană.

"Sunt sigur că oamenii din toată Europa aşteaptă şi doresc să trăiască într-un stat şi într-o societate în care lupta împotriva corupţiei este prioritate, independenţa sistemului judiciar este clară şi libertatea presei este garantată", a subliniat Manfred Weber. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria