„Suntem ca în iad”: noi plângeri ale soldaților ruși din prima linie VIDEO

„Suntem ca în iad”: noi plângeri ale soldaților ruși din prima linie VIDEO

Într-un videoclip distribuit de un jurnalist ucrainean, noi recruți ruși par să se plângă de lipsa instrumentelor de bază pentru a supraviețui pe front. Asta în timp ce Putin cere pentru soldați cel mai modern și eficient echipament.

FOTO: Captură Video

Acolo este prima linie a războiului. Ne-au trimis aici fără niciun antrenament, fără nimic. Își bat joc de noi constant. Nu avem niciun fel de antrenament și nu avem provizii, iar unii bărbați din departamentul nostru au venit cu propriul lor echipament, pe care l-au cumpărat din banii lor”, a mărturisit un soldat.

Nu avem arme, grenade, muniție și nici mâncare sau apă. Este un iad îngrozitor. Cine știe cât va rezista armata Rusiei?”, se întreabă un alt soldat.

CNN nu a putut verifica în mod independent înregistrarea video.

Într-o reuniune a consiliului de coordonare a guvernului care a abordat nevoile armatei ruse, preşedintele rus Vladimir Putin a cerut marţi să li se garanteze trupelor ruse care luptă în Ucraina accesul la echipamentul ''cel mai modern, comod şi eficient'', scrie Agerpres .

''Nu doar că trebuie să garantăm echipamentul utilizat în operaţiunea militară specială, ci acesta trebuie să fie modern, comod şi eficient'', a insistat Putin la reuniune.

Scopul demersului făcut de Putin este de a reduce la minimum greşelile descoperite în timpul procesului de mobilizare parţială care a generat numeroase plângeri, nu doar din cauza convocării eronate a unor persoane care nu îndeplineau criteriile de mobilizare, dar şi a echipamentelor puse la dispoziţia persoanelor mobilizate. Potrivit unor informaţii difuzate de presa rusă, s-au înregistrat situaţii în care militarii au primit puşti ruginite, veste antiglonţ de proastă calitate sau căşti din timpul celui de-al doilea Război Mondial.În plus, au existat denunţuri potrivit cărora, în multe cazuri, centrele de recrutare le cereau persoanelor încorporate să vină cu echipament de acasă, în principal saci de dormit şi truse de prim ajutor.

Totodată, liderul de la Kremlin a cerut creşterea numărului de companii care produc echipamente pentru armată şi a apreciat că acestea trebuie să primească un ''feedback direct'' din partea militarilor cu privire la eficienţa produselor lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...