SUSPECT Finanțistul Jeffrey Epstein s-a sinucis în închisoare. El l-ar fi putut băga pe Trump în scandalul prostituatelor minore

SUSPECT Finanțistul Jeffrey Epstein s-a sinucis în închisoare. El l-ar fi putut băga pe Trump în scandalul prostituatelor minore

Finanțistul Jeffrey Epstein s-a sinucis în închisoare. El l-ar fi putut băga pe Trump în scandalul prostituatelor minore.

Finanțistul american Jeffrey Epstein s-a sinucis în închisoarea din New York unde aștepta să fie judecat pentru agresiuni sexuale asupra unor minore, potrivit presei din Statele Unite, preluată de AFP.

Potrivit New York Times, care citează responsabili sub acoperirea anonimatului, finanțistul în vârstă de 66 de ani s-a spânzurat în celula sa. Corpul fără viață a fost descoperit sâmbătă dimineața în jurul orei 07,30 (11,30 GMT).

Epstein a mai încercat să se sinucidă pe 24 iulie în în stare de inconștiență și cu răni la gât în celula sa.

Pe 18 iulie, lui Epstein i s-a refuzat dreptul de a ieși pe cauțiune din închisoare, dar avocații săi au anunțat că vor face apel.

Epstein a fost arestat pe 6 iulie, pentru trafic de minori, în New York și Florida, în perioada 2002 - 2005, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul a pledat nevinovat.

Cele mai recente acuzații care i se aduc bancherului sunt acelea că angajați ai săi și prieteni l-au pus în legătură cu minore, cele mai tinere având 14 ani, iar Epstein a întreținut relații sexuale cu acestea, deși știa că au sub 18 ani. Epstein ar fi plătit tinerele cu bani gheață, pentru "masaje", dar ulterior le-a agresat sexual sau le-a abuzat. Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, unele victime au fost apoi oferite de Epstein altor persoane, pentru servicii sexuale.

În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care are legături cu Hollywood-ul și lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida., sub pretextul "masajelor". Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari.

Sentința i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul național al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situație criticată de analiștii în domeniu.

Anul trecut, cotidianul Miami Herald a publicat o anchetă potrivit căreia regimul de închisoare lejer a fost obținut în urma unei întâlniri între avocatul lui Epstein și actualul șef al Departamentului Muncii din SUA, Alexander Acosta, la momentul respectiv procuror șef în Miami. Înţelegerea ar fi fost ţinută secretă faţă de victimele acestuia.

De atunci, Epstein a continuat să fie prezent în viaţa socială, fiind apropiat al unor nume precum Katie Couric, George Stephanopoulos, Chelsea Handler, Woody Allen şi prinţul Andrew al Marii Britanii.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa

                                             ------

SEXGATE-ul care putea zgudui America!
    
Detaliile surprinzătoare ale cazului Jeffrey Epstein, miliardarul american acuzat că a obligat sute de tinere să întrețină relații sexuale cu el și cu partenerii lui de afaceri.

Ghislaine Maxwell ar fi câștigat încrederea unor fete tinere, pentru a le obliga apoi să întrețină relații sexuale cu miliardarul Jeffrey Epstein. Una dintre victime: „Este incredibil că o femeie a putut face așa ceva”, se arată într-un material DW.

Cazul Jeffrey Epstein a cutremurat opinia publică: un miliardar, care se presupune că a abuzat sexual sute de fete, scăpând aproape nepedepsit. Iar cu cât ies mai multe detalii la lumină, cu atât devine mai clar: și alte personalități ar putea fi implicate în rețeaua de trafic de persoane în scopuri sexuale.

Prințul Andrew, fiul reginei Elisabeta a II-a, ar fi forțat și el fete mijlocite de Epstein, să întrețină cu el relații sexuale. Fostul ministru american al Muncii, Alexander Acosta, a fost nevoit să-și dea demisia, fiind parțial responsabil pentru că Epstein a scăpat de pedeapsa de închisoare cu viața în anii 2000. Iar despre Bill Clinton și Donald Trump se știe că erau prieteni cu Epstein.

Un rol de cu totul altă dimensiune în scandalul Epstein îl are o femeie, al cărei nume este mai puțin cunoscut: Ghislaine Maxwell. Britanica, în vârstă de 57 de ani, care se prezintă drept ”socialite” (personalitate mondenă), a rămas prietenă cu Epstein, după ce fusese iubita acestuia pe o perioadă scurtă în 1992. Se pare că Maxwell i-a furnizat miliardarului tinere ani de zile, pregătindu-le chiar pentru escapadele sexuale cu acesta.

Un exemplu este Virginia Roberts. În 1998 avea 15 ani și lucra la centrul Spa al clubului lui Donald Trump, Mar-a-lago, din Palm Beach, Florida. Acolo a cunoscut-o pe Maxwell, care i-a făcut cunoștință cu Jeffrey Epstein. Propunerea inițială a fost ca eleva să lucreze ca maseuză pentru bărbatul care era de trei ori mai în vârstă decât ea. S-a dovedit rapid că totul era de fapt o minciună. Într-un video, publicat de Miami Herald și realizat de jurnalista Julie K. Brown, cea care a dezvăluit scandalul, Roberts povestește cum, după ce a acceptat oferta, a început un adevărat training, la care învăța, printre altele, cum să facă sex oral. Și cum să se comporte calm și submisiv. Și cum Jeffrey ”dă ce vrea”, povestește Roberts. ”O mare parte din acest training a fost oferit de Ghislaine în persoană. Este incredibil că o femeie poate accepta așa ceva. Și nu numai că a acceptat, dar m-a determinat să fac asta.”

„Îmi era teamă, iar oamenii aceia aveau multă putere”

Virginia Roberts a mai povestit cum făcea parte din anturajul lui Epstein și cum era forțată mereu să întrețină relații sexuale, până la vârsta de 19 ani, cu el și cu prietenii sai partenerii săi de afaceri, oameni renumiți. Susține că ar fi fost abuzată de prințul Andrew de trei ori. Există și o poză în care fata, la vârsta de 17 ani, apare cu prințul; cel din urmă o ținea de talie în fotografie. Poza a fost făcută în casa lui Ghislaine Maxwell, care zâmbea în fundal. Britanica neagă toate acuzațiile, vorbind despre ”minciuni și acuze defăimătoare”.

Roberts a mai povestit că în 2007, la cinci ani după ce a reușit să scape de mafia traficanților sexuali, a fost sunată de Maxwell, aceasta avertizând-o să nu povestească niciodată despre cele întâmplate. Roberts a și ținut secret toată povestea o perioadă bună de timp. ”Eram tânără, îmi era teamă și oamenii aceia aveau multă putere”, spune femeia. Cu ani mai târziu, a intentat proces împotriva lui Maxwell, dar în 2017, în urma unei înțelegeri, în care Roberts a primit din partea lui Maxwell o anumită sumă de bani, procesul a fost oprit.

”Pește” și salvatoare de oceane

Nu se cunosc multe despre viața privată a lui Ghislaine Maxwell. Este fiica mogulului media britanic Robert Maxwell, care a murit pe iahtul său în condiții misterioase, în 1991. La momentul respectiv avea datorii exorbitante și se servea fără jenă din fondul de pensii al angajaților săi. Ghislaine Maxwell a emigrat în SUA, tocmai pentru a scăpa de ochii presei britanice de bulevard. În 2012 a pus bazele unei organizații caritabile de salvare a oceanelor, numită TerraMar.

Epstein a declarat la un moment dat că Maxwell este ”cea mai bună prietenă” a sa. Revista Vanity Fair scria că Maxwell îi organiza lui Epstein ”o mare parte din viață”. Tot din această organizare de viață se pare că făceau parte și fetele, pe care i le găsea Maxwell, după cum povestesc Virginia Roberts și alte femei.

În aprilie 2018, Maria Farmer, o fostă angajată a lui Epstein, a ieșit și ea în fața presei. Ea și sora ei, care avea atunci 15 ani, ar fi fost abuzate sexual de două ori în anii 1990 de Epstein și de Maxwell. Farmer a mai povestit că vedea des cum fete tinere intrau în locuința lui Epstein din New York. ”Când am întrebat-o pe Maxwell ce fac aceste fete atât de des acolo, mi-a răspuns că veneau pentru a se prezenta ca fotomodele.”

Mai mulți observatori cred că următorul proces împotriva lui Epstein ar putea genera și alte procese împotriva apropiaților săi. Și probabil că atunci va fi vizată și Ghislaine Maxwell.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban