Sute de reprezentanți ai Poliției Locale protestează în fața Guvernului cerând reducerea vârstei de pensionare

Sute de reprezentanți ai Poliției Locale protestează în fața Guvernului cerând reducerea vârstei de pensionare

Sute de polițiști de la Poliția Locală protestează în fața Guvernului, în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Pro Lex, cerând reducerea vârstei de pensionare.

"Avem o singură revendicare: reducerea vârstei de pensionare, în condiții comparabile cu ale polițiștilor. Dreptul acesta este în lege doar că nu este materializat prin faptul că nu au dat o hotărâre de guvern sau un regulament pentru a stabili concret cum se reduce vârsta de pensionare", a precizat Vasile Lincu, președinte al Sindicatului Național al Politiștilor și Vameșilor "Pro Lex".

Potrivit unui comunicat al sindicatului, deși în Legea poliției locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiții deosebite sau speciale, cu efect de reducere a vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept. În aceste condiții, polițiștii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică și rutier până la 65 ani, în timp ce juriștii și contabilii din Poliția Română, de aceeași vârstă, vor fi la pensie de cel puțin 10 ani.

Sindicatul mai precizează că Senatul a adoptat un proiect de modificarea a legii care rezolvă problema, însă parlamentarii din comisiile Camerei Deputaților și Guvernul Cioloș nu susțin proiectul.

Vasile Lincu a declarat, pentru AGERPRES, că marți, în jurul orei 13:00, ar urma să aibă loc o întrevedere cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, și cu o delegație de la Guvern.

Potrivit lui Vasile Lincu, la protestul care se desfășoară în intervalul orar 12:30 — 14:30 ar trebui să participe 1.200 de persoane din întreaga țară.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

3 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...