Tăriceanu, despre OUG 7: A deranjat o oarecare eroare legată de nerespectarea principiului separaţiei carierelor

Tăriceanu, despre OUG 7: A deranjat o oarecare eroare legată de nerespectarea principiului separaţiei carierelor

Bucureşti, 3 mar /Agerpres/ - Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, duminică seara, că ceea ce a deranjat cel mai mult la Ordonanţa 7/2019 de modificare a legilor justiţiei a fost "o oarecare eroare legată de nerespectarea principiilor carierelor" şi a menţionat că, la întâlnirea premierului cu reprezentanţii asociaţiilor magistraţilor, s-au convenit modificări care au mulţumit mediul din justiţie.

"În legătură cu Ordonanţa cred că trebuie subliniat dialogul care a avut loc la Guvern, primul ministru cu Ministrul Justiţiei şi cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor, inclusiv cu participarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Am înţeles şi am avut chiar un dialog cu doamna prim-ministru pe acest subiect care mi-a relatat că s-au convenit o serie de modificări care a rămas să se facă pe Ordonanţa 7, lucruri care au deranjat cel mai mult. Cred că aici a fost o oarecare eroare, să spunem, este cel legat de nerespectarea principiului pe care tot noi l-am introdus în reforma legilor Justiţiei, adică reforma legii 303, 304, 307, a separaţiei carierelor şi s-a făcut o revenire la situaţia dinainte. Dar discuţia care vă spuneam că a avut loc cu asociaţia magistraţilor din România, cu Uniunea judecătorilor, cu reprezentanţii CSM a fost foarte utilă şi acolo au convenit, din ce am înţeles, asupra modificărilor a fi necesare la această ordonanţă, formulă care înţeleg că a mulţumit mediul dim justiţie", a afirmat Tăriceanu la România TV.

El a spus că, până când această modificare nu va fi adoptată, vor mai avea loc proteste. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro