Tăriceanu, despre sesizarea CCR: Nu am luat o astfel de hotărâre; decizia în coaliție, după analiză

Tăriceanu, despre sesizarea CCR: Nu am luat o astfel de hotărâre; decizia în coaliție, după analiză

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a luat hotărârea să sesizeze Curtea Constituțională privind un conflict între Guvern și DNA, menționând, însă, că a cerut specialiștilor din cadrul Senatului să facă o analiză pe această temă, iar decizia se va lua în coaliția de guvernare.

 Întrebat dacă a luat decizia să sesizeze Curtea Constituțională cu un conflict între Guvern și DNA după solicitările în privința celor doi miniștri, Tăriceanu a precizat: "Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialiști în drept constituțional, să facă o analiză, ceea ce știu că s-a făcut și la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curții Constituționale în privința unui potențial conflict între Guvern și DNA".

Tăriceanu a subliniat că, la momentul la care ordonanța 13 a fost investigată de DNA, a decis sesizarea Curții Constituționale în numele Senatului. "La fel, aceste chestiuni cred că ne privesc pe toți cei care suntem cu funcții de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilitățile noastre, adică și ale Parlamentului și ale Guvernului, cât și ale Ministerului public", a adăugat Tăriceanu.

El a menționat că, după ce va primi concluziile acestei analize, va discuta cu colegii din coaliție și atunci, probabil, va fi luată o decizie.

Întrebat dacă există varianta ca și Guvernul și Senatul să facă sesizări în paralel pe această temă, Tăriceanu a răspuns: "Nu știu dacă până în prezent a existat o practică de acest gen. Sigur că o să putem să discutăm să ne sfătuim care este calea cea mai bună de urmat".

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenționează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern.

"Cred că sesizarea o va face domnul președinte Tăriceanu. Nu știu ce va face Guvernul, pot fi mai multe. Știu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenționează să facă această sesizare", a anunțat Dragnea, la Parlament, după o întâlnire cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Inițial, ministrul Tudorel Toader anunța că Ministerul Justiției va redacta această sesizare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență