Tăriceanu, despre sesizarea CCR: Nu am luat o astfel de hotărâre; decizia în coaliție, după analiză

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a luat hotărârea să sesizeze Curtea Constituțională privind un conflict între Guvern și DNA, menționând, însă, că a cerut specialiștilor din cadrul Senatului să facă o analiză pe această temă, iar decizia se va lua în coaliția de guvernare.

 Întrebat dacă a luat decizia să sesizeze Curtea Constituțională cu un conflict între Guvern și DNA după solicitările în privința celor doi miniștri, Tăriceanu a precizat: "Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialiști în drept constituțional, să facă o analiză, ceea ce știu că s-a făcut și la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curții Constituționale în privința unui potențial conflict între Guvern și DNA".

Tăriceanu a subliniat că, la momentul la care ordonanța 13 a fost investigată de DNA, a decis sesizarea Curții Constituționale în numele Senatului. "La fel, aceste chestiuni cred că ne privesc pe toți cei care suntem cu funcții de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilitățile noastre, adică și ale Parlamentului și ale Guvernului, cât și ale Ministerului public", a adăugat Tăriceanu.

El a menționat că, după ce va primi concluziile acestei analize, va discuta cu colegii din coaliție și atunci, probabil, va fi luată o decizie.

Întrebat dacă există varianta ca și Guvernul și Senatul să facă sesizări în paralel pe această temă, Tăriceanu a răspuns: "Nu știu dacă până în prezent a existat o practică de acest gen. Sigur că o să putem să discutăm să ne sfătuim care este calea cea mai bună de urmat".

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenționează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern.

"Cred că sesizarea o va face domnul președinte Tăriceanu. Nu știu ce va face Guvernul, pot fi mai multe. Știu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenționează să facă această sesizare", a anunțat Dragnea, la Parlament, după o întâlnire cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Inițial, ministrul Tudorel Toader anunța că Ministerul Justiției va redacta această sesizare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

2 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

5 Analiză New York Times / De ce rata deceselor cauzate de COVID-29, în Germania, este mai scăzută față de alte s…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta