Tăriceanu spune că Iohannis și-a asumat riscul major al încălcării Constituției

Tăriceanu spune că Iohannis și-a asumat riscul major al încălcării Constituției

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține că președintele Klaus Iohannis este "într-o evidentă" campanie electorală și că și-a asumat "riscul major al încălcării Constituției" ca urmare a faptului că a obținut spații imobiliare în Sibiu cu acte false.

"Trebuie subliniat că încercarea sa de a impune 'guvernul meu' și 'partidul meu', indiferent de rezultatul alegerilor, sunt doar obiectivele sale pregătitoare. Președintele și-a asumat riscul major al încălcării Constituției, deoarece se apropie momentul când va avea de dat niște răspunsuri privind obținerea unor spații imobiliare în Sibiu cu acte false. Cu un parlament, cu un guvern și cu un partid pe care să le controleze discreționar, președintele speră să scape de problemele cauzate de folosirea unor acte false și, în plus, să nu-și plătească la ANAF datoriile pe care le are față de statul român", declară Tăriceanu într-un comunicat de presă al ALDE remis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, copreședintele ALDE reamintește că șeful statului a afirmat la Cotroceni că nu a fost niciodată urmărit penal și că această informație poate fi verificată.

"Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale nr. 270/P/2006 și 5/P/2007, lucru lesne de verificat în sistemul informatic al Justiției", mai susține Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat că Iohannis este, totodată, "într-o evidentă campanie electorală".

"Atenționările noastre publice privitoare la încălcarea flagrantă a Constituției și la greaua responsabilitate pe care și-o asumă nu au avut niciun efect, ci dimpotrivă, au potențat propaganda sa pro-PNL și pro-USR și împotriva celorlalți competitori", mai spune Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit sursei menționate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”