Tăriceanu spune că Iohannis și-a asumat riscul major al încălcării Constituției

Tăriceanu spune că Iohannis și-a asumat riscul major al încălcării Constituției

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu susține că președintele Klaus Iohannis este "într-o evidentă" campanie electorală și că și-a asumat "riscul major al încălcării Constituției" ca urmare a faptului că a obținut spații imobiliare în Sibiu cu acte false.

"Trebuie subliniat că încercarea sa de a impune 'guvernul meu' și 'partidul meu', indiferent de rezultatul alegerilor, sunt doar obiectivele sale pregătitoare. Președintele și-a asumat riscul major al încălcării Constituției, deoarece se apropie momentul când va avea de dat niște răspunsuri privind obținerea unor spații imobiliare în Sibiu cu acte false. Cu un parlament, cu un guvern și cu un partid pe care să le controleze discreționar, președintele speră să scape de problemele cauzate de folosirea unor acte false și, în plus, să nu-și plătească la ANAF datoriile pe care le are față de statul român", declară Tăriceanu într-un comunicat de presă al ALDE remis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, copreședintele ALDE reamintește că șeful statului a afirmat la Cotroceni că nu a fost niciodată urmărit penal și că această informație poate fi verificată.

"Am verificat. Iată rezultatul: Iohannis Klaus Werner a fost nu doar urmărit penal, ci chiar învinuit în dosarele penale nr. 270/P/2006 și 5/P/2007, lucru lesne de verificat în sistemul informatic al Justiției", mai susține Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat că Iohannis este, totodată, "într-o evidentă campanie electorală".

"Atenționările noastre publice privitoare la încălcarea flagrantă a Constituției și la greaua responsabilitate pe care și-o asumă nu au avut niciun efect, ci dimpotrivă, au potențat propaganda sa pro-PNL și pro-USR și împotriva celorlalți competitori", mai spune Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit sursei menționate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…