'Telefonul roşu' a funcţionat joi între cele două Corei pentru a doua zi

'Telefonul roşu' a funcţionat joi între cele două Corei pentru a doua zi

Cele două Corei au comunicat joi de dimineaţă pentru a doua zi de la redeschiderea canalului de comunicare la Panmunjom, localitatea de frontieră unde a fost semnat armistiţiul care a pus capăt războiului din 1950-1953, a indicat Ministerul pentru Unificare sud-coreean, citat de Yonhap.

"Partea nord-coreeană a telefonat Sudului, iar ambele părţi şi-au examinat linia de comunicare", a spus un oficial al ministerului respectiv.

Nordul a spus că nu are nicio informaţie de transmis pentru moment şi s-a limitat să afirme că va trimite o notificare dacă va există ceva, a spus acelaşi responsabil.

Guvernul sud-coreean a propus miercuri organizarea unui dialog intercoreean la nivel înalt la 9 ianuarie. Cele două Corei ar trebui să discute în curând data exactă a acestei întâlniri, ordinea de zi şi alte detalii.

Canalul de comunicare a fost redeschis la Panmunjom după ce a fost întrerupt timp de 23 de luni, în semn de protest faţă de suspendarea activităţilor la complexul industrial intercoreean Kaesong în 2016.

Restabilirea canalului de comunicare constituie o primă etapă în eforturile Seulului de a ameliora legăturile intercoreene, tensionate din cauza ameninţărilor nucleare şi balistice din partea Coreei de Nord.

Ri Son-gwon, şeful Comitetului pentru reunificarea paşnică din partea Coreei de Nord, a anunţat deschiderea acestui canal miercuri, adăugând că Nordul se va consulta cu Sudul într-o manieră sinceră. Dar, el nu a spus dacă Phenianul a acceptat formatul de dialog la nivel înalt propus de Seul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...