Tenis - Australian Open: Rafael Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului cu Denis Shapovalov

Tenis - Australian Open: Rafael Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului cu Denis Shapovalov

Rafael Nadal a slăbit patru kilograme în timpul meciului de marţi cu canadianul Denis Shapovalov, din sferturile de finală ale Openului Australiei, câştigat în cinci seturi (6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3) de tenismanul spaniol, a dezvăluit antrenorul acestuia, Carlos Moya, pentru postul de radio COPE, scrie site-ul eurosport.fr.

Fostul lider mondial, care are 35 de ani, a reuşit să se impună marţi, după un duel ce a durat mai bine de patru ore, deşi s-a plâns de probleme digestive şi de oboseala datorată condiţiilor de căldură şi umiditate.

Carlos Moya a venit miercuri cu precizări: "A slăbit patru kilograme la finalul meciului. Starea lui de deshidratare era avansată. Este obişnuit să sufere în aceste condiţii. Se pregătise bine, aşa ca nu ne aşteptam ca asta să se întâmple după o oră şi jumătate de joc."

Uimit de forţa mentală a jucătorului născut în Mallorca, Moya, şi el fost număr 1 mondial, a confirmat ca faptul că semifinala are loc vineri este de o importanţă crucială pentru şansele de victorie ale jucătorului său. "Ne revenim repede după o insolaţie. Nu am fost cu el în această dimineaţă (miercuri - n. r.), dar îmi închipui că a văzut zile mai bune. Ziua suplimentară de odihnă va fi cheia", a spus el.

Moya este deja foarte mulţumit de parcursul lui Nadal la această ediţie a Openului Australiei, el recunoscând că nu îl vedea pe jucător ajungând în semifinale "nici măcar în scenariul cel mai favorabil".

Rafael Nadal, locul 5 ATP şi favorit numărul 6, îl va avea adversar în semifinale pe italianul Matteo Berrettini (7 ATP).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?