Tenis - Fed Cup: România - Marea Britanie 3-2, după meciul de dublu

Tenis - Fed Cup: România - Marea Britanie 3-2, după meciul de dublu

România a învins Marea Britanie cu scorul de 3-2, duminică, la Tenis Club IDU din Mamaia, în meci de baraj pentru Grupa Mondială II a Fed Cup, după ce Jocelyn Rae și Laura Robson le-au învins pe Simona Halep și Monica Niculescu, cu 6-3, 1-6, 10-8.

Jocelyn Rae (106 WTA al dublu) și Laura Robson (267 WTA la dublu) au obținut o victorie de palmares, după o oră și 5 minute, greșind mai puțin în super tie-break.

Britanicele au câștigat ghemul de debut, dar apoi Halep (133 WTA la dublu) și Niculescu (23 WTA la dublu) au întors scorul, 2-1, însă a fost singurul moment în care româncele au condus în primul set. Rae și Robson s-au desprins apoi la 5-2, încheind setul cu 6-3.

În setul al doilea, româncele au dominat categoric și s-au impus cu un sec 6-1.

În super tie-break, echilibrul s-a rupt la 3-3, scor la care oaspetele au reușit trei puncte consecutive. Rae și Robson au condus apoi cu 9-5, româncele au revenit la 9-8, dar oaspetele au obținut victoria cu 10-8.

În meciurile de sâmbătă, Simona Halep a dispus cu 6-4, 6-1 cu Heather Watson, iar Johanna Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-2, 6-3. Duminică, Halep a întrecut-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-3, iar Begu a câștigat cu 6-4, 7-5 în fața britanicei Heather Watson.

România țintea menținerea în al doilea eșalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie viza promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câștigat barajul de promovare din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în fața Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației.

România și Marea Britanie au jucat de șase ori în Cupa Federației, tricolorele câștigând de cinci ori, cu victoria de la Mamaia. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1, în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa-Africa, iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2 în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...