Tenis: ATP şi WTA nu vor acorda puncte la Wimbledon din cauza excluderii jucătorilor ruşi şi belaruşi

Tenis: ATP şi WTA nu vor acorda puncte la Wimbledon din cauza excluderii jucătorilor ruşi şi belaruşi

ATP, organizaţia care gestionează circuitul profesionist masculin de tenis, şi WTA, care gestionează circuitul feminin, au anunţat vineri că nu vor acorda puncte la ediţia 2022 de la Wimbledon dacă turneul londonez de Mare Şlem va menţine excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi din cauza războiului din Ucraina, informează agenţia France-Presse.

"Dacă nimic nu se schimbă, cu un regret uriaş nu vedem altă posibilitate decât să retragem punctele ATP la Wimbledon pentru ediţia 2022", a anunţat ATP într-un comunicat.

WTA a indicat la rândul său, după câteva minute, că "a luat decizia dificilă de a nu atribui puncte WTA la Wimbledon în acest an".

"WTA consideră că sportivii individuali care participă la un sport individual nu ar trebui să fie penalizaţi sau împiedicaţi să concureze doar pentru că aparţin unei ţări sau din cauza deciziilor luate de guvernele ţărilor lor", se arată într-un comunicat.

Pe 20 aprilie, jucătorii ruşi şi belaruşi au fost excluşi de la ediţia 2022 a turneului de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii.

"În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi", a explicat atunci All England Lawn Tennis Club într-un comunicat.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul