Tenis: Caroline Wozniacki ajunsese pe locul 74 WTA în 2016

Tenis: Caroline Wozniacki ajunsese pe locul 74 WTA în 2016

Daneza Caroline Wozniacki, care va fi noul lider mondial al tenisului feminin, detronând-o pe românca Simona Halep, ajunsese pe locul 74 în clasamentul WTA în anul 2016, aminteşte BBC.

Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, a învins-o sâmbătă pe Simona Halep, numărul unu mondial, cu 7-6 (2), 3-6, 6-4, la Melbourne, în finala turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Wozniacki, care are 27 de ani, revine după şase ani în fruntea clasamentului WTA. Devenită sâmbătă prima daneză care se impune într-un turneu major, ea a fost liderul clasamentului WTA timp de 67 de săptămâni, de la sfârşitul lui 2010 până la începutul lui 2012, când a pierdut primul loc chiar după Australian Open.

În urmă cu 17 luni, daneza era doar locul 74 mondial şi puţini credeau că ea va lupta din nou pentru a se impune într-un turneu de Mare Şlem, scrie BBC. Era nevoie de o nouă abordare, iar Wozniacki, împreună cu tatăl ei, Piotr, care îi este şi antrenor, a pus la punct un stil mai ofensiv, ce a readus-o în fruntea ierarhiei mondiale.

Îmbunătăţindu-şi forehand-ul, reverul şi serviciul, abordând mai ofensiv jocul în loc să se bazeze doar pe o apărare atletică, Wozniacki a început să urce din nou în clasament.

După ce a pierdut şase finale la rând în 2017, au venit şi victoriile. Întâi, succesul în turneul de la Tokyo, apoi cel de la Turneul Campioanelor, cea mai importantă victorie a sa de până la Australian Open.

Daneza pierduse precedentele sale finale de Mare Şlem, ambele la US Open (2009 şi 2014).

Ea a disputat acum al 43-lea său turneu de Mare Şlem. Doar trei jucătoare au câştigat după mai multe încercări o astfel de competiţie.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria