Tenis: Echipa României, fără Copil, Tecău sau Mergea la meciul cu Israelul, din Cupa Davis

Tenis: Echipa României, fără Copil, Tecău sau Mergea la meciul cu Israelul, din Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Israel, din barajul de menținere în Grupei I a Zonei Europa/Africa, nu cuprinde cei mai buni jucători de simplu sau de dublu ai momentului, Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea.

Jucătorii nominalizați de Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea amintită sunt Dragoș Dima (464 ATP la simplu, 1.264 ATP la dublu), Nicolae Frunză (588 ATP la simplu, 663 la dublu), Vasile Antonescu (649 ATP la simplu, 454 la dublu) și Bogdan Borza (793 ATP la simplu, 1.229 la dublu), potrivit Federației Române de Tenis.

Copil ocupă locul 74 în clasamentul mondial de simplu, iar la dublu Tecău se află pe poziția a 11-a, iar Mergea pe locul 47.

Meciul cu Israelul va avea loc în perioada 27-29 octombrie, pe Canada Stadium din Ramat Hasharon, suprafața de joc fiind hard.

România a pierdut ambele partide din acest an, 2-3 cu Belarus și 1-4 cu Austria, în timp ce Israelul a fost învinsă cu 5-0 de Portugalia și cu 5-0 de Ucraina.

România a câștigat toate cele patru confruntări cu Israelul în Cupa Davis: 4-1 la București în 1962 în primul tur al zonei Europa, 5-0 la București în 1969 în sferturile zonei Europa, 5-0 la Tel Aviv în 1974, în sferturile zonei Europa, 5-0 la Sibiu în 2015, în primul tur al Grupei I a zonei Europa-Africa.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…