Tenis: Este o zi specială, a declarat Simona Halep după ce și-a asigurat primul loc în clasamentul WTA

Tenis: Este o zi specială, a declarat Simona Halep după ce și-a asigurat primul loc în clasamentul WTA

''Este o zi specială'', a declarat Simona Halep, sâmbătă, după ce și-a asigurat prima poziție în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA) ce va fi publicat luni, grație calificării în finala turneului de la Beijing.

"Este foarte emoționant, cred că este pentru prima oară când am plâns pe teren. Este extraordinar că am putut realiza asta. Echipa mea, toată lumea de acasă se uită... Vreau să le mulțumesc tuturor. Este o zi specială'', a spus Halep pe teren, după ce a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4, în semifinale.

Directorul executiv al WTA, Steve Simon, președintele Micky Lawler au participat la o scurtă ceremonie pe teren în cadrul căreia Simona a primit un unu simbolic alcătuit din trandafiri, reprezentând poziția de lider mondial pe care o va avea de luni.

"Nu voi uita această zi sau acest turneu. Întotdeauna am o mare susținere în China și aștept ziua de mâine, turneul nu s-a încheiat.

Halep devine prima româncă lider mondial WTA . Simona Halep a mai avut de trei ori în acest sezon șansa de a lider WTA, dar le-a ratat, în finala de la Roland Garros (pierdută în fața Jelenei Ostapenko), în sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta) și în finala de la Cincinnati (cu Garbine Muguruza). Simona Halep va devenit luni al 25-lea lider din istoria clasamentului tenisului profesionist feminin (WTA), în locul spaniolei Garbine Muguruza, care a fost timp de patru săptămâni pe prima poziție.

Pentru Halep va fi a cincea finală din acest an, după ce a câștigat titlul la Madrid și a pierdut finale la Roland Garros, Roma și Cincinnati.

Halep (26 ani) a învins în acest an cinci din cele 10 jucătoare aflate în top 10 și a ajuns în sferturi de finală la 11 din ultimele 13 turnee.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”