Tenis: Irina Begu, învinsă în optimile probei de simplu la Miami; Monica Niculescu a produs surpriza la dublu

Tenis: Irina Begu, învinsă în optimile probei de simplu la Miami; Monica Niculescu a produs surpriza la dublu

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de americanca Madison Keys, cap de serie numărul 22, cu 6-1, 6-3, luni, în optimile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari.

Keys (21 ani, 24 WTA) s-a impus într-o oră și cinci minute, iar Begu (25 ani, 35 WTA) va primi pentru participare 67.590 dolari și 120 puncte WTA.

Și Monica Niculescu (28 ani, 33 WTA) s-a oprit în optimile de finală la Miami Open , întrecută de britanica Johanna Konta (24 ani, 23 WTA), cu 6-2, 6-2.

În schimb, Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat în sferturile de finală , grație victoriei cu 6-3, 6-4 în fața altei britanice, Heather Watson (23 ani, 69 WTA).

Monica Niculescu și rusoaica Margarita Gasparian au produs surpriza în optimile probei de dublu la Miami, prin victoria cu 6-4, 6-2 în meciul cu principalele favorite, Martina Hingis (Elveția)/Sania Mirza (India).

Perechea româno-rusă a obținut victoria în doar 66 de minute în fața celor mai bune jucătoare de dublu ale lumii.

Niculescu (32 WTA la dublu) și Gasparian (52 WTA la dublu), aflate la doar al treilea turneu împreună, și-au asigurat un cec de 42.000 dolari și 215 puncte WTA prin calificarea în sferturile de finală, unde vor juca împotriva cuplului americano-rus Vania King/Ala Kudriavțeva.

Hingis și Mirza au încheiat în februarie, în sferturi la Doha, o serie de 41 de victorii consecutive la dublu în circuitul profesionist feminin. După Doha, Hingis și Mirza au pierdut în optimi la Indian Wells (în meciul cu King/Kudriavțeva) și la Miami (Niculescu/Gasparian).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...