Tenis: Magdalena Rybarikova s-a calificat în semifinale la Wimbledon

Tenis: Magdalena Rybarikova s-a calificat în semifinale la Wimbledon

Jucătoarea slovacă de tenis Magdalena Rybarikova, numărul 87 mondial, s-a calificat marți în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după victoria în două seturi, 6-3, 6-3, înregistrată în fața americancei Coco Vandeweghe.

Meciul a început pe terenul numărul 1 de la All England Club, dar a fost întrerupt din cauza ploii în setul secund, când Rybarikova conducea cu 6-3, 2-2, fiind mutat apoi pe terenul central, dotat cu acoperiș retractabil.

Rybarikova, în vârstă de 28 ani, atinge pentru prima oară în cariera sa penultimul act al unei competiții de Grand Slam, urmând să se lupte pentru un loc în finală cu spaniola Garbine Muguruza (locul 15 WTA), învingătoare cu 6-3, 6-4 în fața rusoaicei Svetlana Kuznețova.

De menționat că reprezentanta Slovaciei a eliminat-o în turul secund pe Karolina Pliskova din Cehia, cea care va prelua șefia clasamentului WTA începând de luni.

În cealaltă semifinală feminină de la Wimbledon se vor înfrunta britanica Johanna Konta și americanca Venus Williams. Konta a dispus în sferturile de finală, cu 6-7 (2/7), 7-6 (7/5), 6-4, de românca Simona Halep, a doua favorită a competiției, în timp ce Venus Williams s-a impus cu 6-3, 7-5 în fața letonei Jelena Ostapenko, campioana de la Roland Garros.

Rezultate — sferturi de finală:
Garbine Muguruza (Spania/N.14) — Svetlana Kuznețova (Rusia/N.7) 6-3, 6-4
Magdalena Rybarikova (Slovacia) — Coco Vandeweghe (SUA/N.24) 6-3, 6-3
Venus Williams (SUA/N.10) — Jelena Ostapenko (Letonia/N.13) 6-3, 7-5
Johanna Konta (Marea Britanie/N.6) — Simona Halep (România/N.2) 6-7 (2/7), 7-6 (7/5), 6-4.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?