Tenis: Rafael Nadal, în finală la Monte Carlo, cu compatriotul său Albert Ramos

Tenis: Rafael Nadal, în finală la Monte Carlo, cu compatriotul său Albert Ramos

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deținătorul titlului, s-a calificat în finala turneului de tenis Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 4.273.775 euro, unde îl va întâlni duminică pe compatriotul său Albert Ramos, în urma victoriei obținute sâmbătă în două seturi, 6-3, 6-1, în fața belgianului David Goffin, nr. 13 mondial.

Meciul a fost marcat de o flagrantă eroare a arbitrului de scaun, care a anulat o decizie de aut a arbitrului de la linia de fund, la scorul de 3-2 și 40-30 pentru Goffin, care și-ar fi consolidat break-ul obținut mai devreme. Întrucât la turneele pe zgură nu este folosită tehnologia hawk-eye, fiind luate în considerare urmele mingilor pe teren, conducătorul jocului a cerut repetarea mingei, în cele din urmă ghemul, ca și următoarele 3 și setul fiind câștigate de Nadal.

La încheierea primului set, sfătuit de antrenorul său, care văzuse repetările la televiziune, de unde era clar că mingea fusese afară, așa cum a strigat și arbitrul de linie, Goffin a cerut schimbarea arbitrului de scaun. Supervizorul turneului nu a fost de acord, astfel că meciul a continuat, setul secund fiind unul fără istoric, dominat clar de Rafael Nadal, în fața unui adversar complet lipsit de concentrare.

Ramos, nr. 24 mondial, a obținut, mai devreme, calificarea în finală, învingându-l în trei seturi, 6-3, 5-7, 6-1, pe francezul Lucas Pouille, nr. 17 mondial.

În finala de duminică, Rafael Nadal, nr. 7 mondial în acest moment, va încerca să cucerească pentru a 10-a oară titlul la Monte Carlo.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului