Tenis: România va întâlni Cehia în primul tur al Fed Cup, ediţia 2019

Tenis: România va întâlni Cehia în primul tur al Fed Cup, ediţia 2019

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta echipa Cehiei în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Londra.

Cehia, care este campioana en titre, va fi gazdă în acest meci, care va avea loc pe 9 şi 10 februarie 2019. Cehia va juca şi finala ediţiei din acest an, contra echipei SUA, pe 10 şi 11 noiembrie, la Praga.

Cehia a învins România în ambele confruntări dintre cele două echipe, în 1980, în sferturile Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2016, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 3-2, la Cluj-Napoca. La Cluj, Karolina Pliskova o învingea pe Simona Halep cu 6-7, 6-4, 6-2, Monica Niculescu trecea de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, Halep o învingea şi ea pe Kvitova, cu 6-4, 3-6, 6-3, Pliskova a dispus de Niculescu în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3, iar diferenţa fiind făcută de dublu, unde Pliskova şi Barbora Strycova au câştigat cu 6-2, 6-3 în faţa cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

România s-a calificat în Grupa Mondială după ce a câştigat barajul de promovare cu Elveţia. Echipa noastră, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Camelia Begu şi Mihaela Buzărnescu, cu Florin Segărceanu, căpitan-nejucător, şi Alina Tecşor, antrenor, a învins cu 3-1 în meciul disputat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Pentru sezonul viitor, ITF a aprobat ca echipele să fie formate din cinci jucătoare.

Celelalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale sunt Belgia - Franţa, Germania - Belarus şi SUA - Australia. în Grupa Mondială II vor avea loc confruntările: Elveţia - Italia, Letonia - Slovacia, Japonia - Spania şi Olanda - Canada.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”