Tenis: Serena Williams, nr.1 mondial la venituri (Forbes)

Tenis: Serena Williams, nr.1 mondial la venituri (Forbes)

Americanca Serena Williams a devenit, conform estimărilor magazinului economic american Forbes apărut luni, cea mai bine plătită sportivă a planetei, în fața unei alte jucătoare de tenis, rusoaica Maria Șarapova, informează AFP.

Williams, învinsă sâmbătă în finala de la Roland Garros spre surprinderea generală de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, a strâns în ultimele 12 luni 28,9 milioane dolari (25,4 milioane euro) din prime de victorie și contracte publicitare.

Nr.1 mondial a câștigat în cariera sa aproape 78 milioane dolari din prime de victorie, dar ea a fost până anul acesta în umbra Mariei Șarapova, care nu are totuși palmaresul său, dar care este preferata campaniilor de publicitate.

Însă Șarapova a pierdut mai multe contracte de parteneriat cu Nike, American Express, Porsche și TAG Heuer de la anunțul privind controlul antidoping pozitiv la meldonium, un medicament apărut în ianuarie pe lista produselor prohibite de Agenția mondială antidopaj. Veniturile sale au scăzut astfel cu 8 milioane de dolari pentru a ajunge la 21,9 milioane în ultimele 12 luni.

Maria Șarapova, care este suspendată cu titlu provizoriu și nu poate juca din luna martie, ocupa de 11 ani consecutiv primul loc în clasamentul întocmit de Forbes.

Americanca Ronda Rousey, star MMA, artele marțiale cele mai populare din Statele Unite, ocupă locul 3 în acest clasament (14 milioane dolari), devansând-o pe compatrioata sa Danica Patrick, pilot în Campionatului automobilistic NASCAR (13,9 milioane dolari).

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…