Tenis: Serena Williams, nr.1 mondial la venituri (Forbes)

Tenis: Serena Williams, nr.1 mondial la venituri (Forbes)

Americanca Serena Williams a devenit, conform estimărilor magazinului economic american Forbes apărut luni, cea mai bine plătită sportivă a planetei, în fața unei alte jucătoare de tenis, rusoaica Maria Șarapova, informează AFP.

Williams, învinsă sâmbătă în finala de la Roland Garros spre surprinderea generală de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza , a strâns în ultimele 12 luni 28,9 milioane dolari (25,4 milioane euro) din prime de victorie și contracte publicitare.

Nr.1 mondial a câștigat în cariera sa aproape 78 milioane dolari din prime de victorie, dar ea a fost până anul acesta în umbra Mariei Șarapova, care nu are totuși palmaresul său, dar care este preferata campaniilor de publicitate.

Însă Șarapova a pierdut mai multe contracte de parteneriat cu Nike, American Express, Porsche și TAG Heuer de la anunțul privind controlul antidoping pozitiv la meldonium, un medicament apărut în ianuarie pe lista produselor prohibite de Agenția mondială antidopaj. Veniturile sale au scăzut astfel cu 8 milioane de dolari pentru a ajunge la 21,9 milioane în ultimele 12 luni.

Maria Șarapova, care este suspendată cu titlu provizoriu și nu poate juca din luna martie, ocupa de 11 ani consecutiv primul loc în clasamentul întocmit de Forbes.

Americanca Ronda Rousey, star MMA, artele marțiale cele mai populare din Statele Unite, ocupă locul 3 în acest clasament (14 milioane dolari), devansând-o pe compatrioata sa Danica Patrick, pilot în Campionatului automobilistic NASCAR (13,9 milioane dolari).

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…