Tenis: Simona Halep - Nu mă aşteptam să fiu din nou aşa aproape de primul loc

Tenis: Simona Halep - Nu mă aşteptam să fiu din nou aşa aproape de primul loc

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, după calificarea în semifinalele turneului WTA de la Miami, că nu se aştepta să revină aşa de repede în lupta pentru primul loc în ierarhia mondială.

"Am aflat de la antrenorul meu că mai am nevoie de un meci ca să fiu din nou numărul unu. Mi-a intrat în cap şi sunt fericită că mă aflu din nou în această poziţie. Îmi dă încredere, pentru că după două luni din sezon nu credeam că voi fi repede aşa de aproape. Va fi o mare provocare, dar îmi place să joc sub presiune. Sper să fac cel mai bun joc al meu'', a declarat Halep la conferinţa de presă de după victoria din sferturile de finală, 6-4, 7-5 cu chinezoaica Qiang Wang, potrivit site-ului WTA.

''Fiecare zi ca numărul unu în lume e o zi specială. Iar dacă voi reuşi acest lucru mâine (joi, la Miami, n. red.), voi fi foarte mândră'', a subliniat Halep.

''Când am ajuns aici, nu mă gândeam la şansa de a redeveni numărul unu. Era prea departe şi nu doream să mă gândesc la ea. Dar acum sunt doar la un meci distanţă şi realizez acest lucru, deoarece îmi dă un pic de presiune. Dar, cum spuneam, joc bine sub presiune şi cred că e o mare provocare. Deci nu e nimic negativ", a mai comentat Halep.

Românca a recunoscut că gestionează mult mai bine presiune în prezent faţă de cum o făcea în trecut, rememorând situaţia sa din 2017 de la Miami Open, când a avut o atitudine negativă în timpul meciului cu Johanna Konta: "Sunt mult mai bine decât eram înainte. În ultimii doi ani nu am mai avut multe meciuri în care am pierdut din cauza atitudinii negative''.

Halep s-a referit la situaţia din meciul cu Wang, în care a fost condusă cu 5-1 în setul secund, câştigând apoi cu 7-5: "Am avut cinci ghemuri în care am fost negativă, dar am reuşit să revin, să întorc situaţia şi să fiu pozitivă. Mi-a reuşit. Toate meciurile pe care le-am pierdut în ultima perioadă au fost din cauză că nu am jucat destul de bine, deci partea mentală este destul de bună acum".

Dacă Halep o va învinge pe Karolina Pliskova (Cehia) în semifinale va reuşi cel mai bun rezultat al său la Miami şi va reveni pe primul loc în clasamentul WTA, pe care l-a pierdut la sfârşitul lunii ianuarie, după 64 de săptămâni consecutive ca lider mondial
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /