Tenis: Surorile Williams, invitate să participe în proba de dublu la Roland Garros

Tenis: Surorile Williams, invitate să participe în proba de dublu la Roland Garros

Surorile americane Venus şi Serena Williams au primit o invitaţie (wild card) să participe în proba de dublu din cadrul turneului de tenis de Mare Şlem de la Roland Garros, ce se va desfăşura între 27 mai şi 10 iunie, informează AFP.

Ele vor încerca să câştige pentru a treia oară proba de dublu de pe zgura pariziană, după ediţiile din 1999 şi 2010.

Serena Williams, fost număr unu mondial, nu se va număra printre capii de serie în proba de simplu de la Roland Garros.

Williams, triplă campioană a Roland Garros, a descoperit că este însărcinată în timpul Openului Australiei 2017, pe care l-a câştigat. Ea adus pe lume o fetiţă, în luna septembrie a anului trecut, iar după revenirea în activitate, în luna martie, a fost eliminată prematur la turneele de la Indian Wells şi Miami.

Campioana americană, în vârstă de 36 ani, care are în palmares 23 de titluri de Grand Slam, a declarat ulterior forfait pentru turneele pe zgură, de la Madrid şi Roma, iar acum se află pe locul 453 în clasamentul WTA.

Serena Williams va putea concura la Roland Garros în baza regulii "clasamentului protejat", care le permite jucătoarelor să revină după pauze mai lungi şi să ia parte la competiţii, ţinându-se cont de poziţia pe care o ocupau înaintea absenţei lor.
AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina