Tenis: Turneul de la Roland Garros - Kuerten și-l imaginează pe Nadal "câștigând de 15 ori"

Tenis: Turneul de la Roland Garros - Kuerten și-l imaginează pe Nadal "câștigând de 15 ori"

Jucătorul spaniol Rafael Nadal, lansat în cursa pentru cucerirea "decima", "poate potențial câștiga de 15 ori Roland Garros"-ul, a apreciat, joi, brazilianul Gustavo Kuerten, triplu câștigător la Paris, informează AFP.

"La acest Roland Garros, când vedem în ce mod el este favorit din nou, ne putem imagina trei sau patru titluri în plus, cel puțin. Rafa poate potențial câștiga de 15 ori", a declarat "Guga", victorios al turneului parizian în 1997, 2000 și 2001.

"În urmă cu doi ani, nimeni nu se gândea cu adevărat că poate câștiga din nou un turneu de Mare Șlem. Eu credeam că va fi foarte dificil pentru el să revină. Dar iată că a revenit și este favorit, așa cum a fost atât de mulți ani", a adăugat brazilianul, în vârstă de 40 de ani.

Invitat să compare posibilul al zecelea titlu obținut de Nadal la Roland Garros și al 18-lea titlu de Mare Șlem câștigat la 35 de ani de Roger Federer la Openul Australiei în ianuarie, după șase luni departe de circuit, Kuerten consideră că performanța spaniolului de 31 de ani ar fi mai importantă.

"Roger are mai multe titluri. Dar să câștigi de zece ori același Grand Slam este mai dificil de sesizat pentru mine. Îmi pot imagina că cineva câștigă 22 de Mari Șlemuri, sau 24, 25, 26... Iar acest lucru mă impresionează și mai mult. De aceea consider că nu se va opri la zece. Dacă o să câștige anul acesta, al 11-lea nu va fi, probabil, prea departe", a adăugat Kuerten.

"Este incredibil că am asistat la așa ceva, să vedem cum un jucător câștigă același Mare Șlem de nouă ori, în 11 sau 12 ani. Când se va mai putea repeta?", a insistat "Guga".

Nadal își joacă locul în finală astăzi (vineri) în fața singurului jucător care a reușit să-l învingă în acest sezon pe zgură, tânărul austriac Dominic Thiem, locul 7 mondial.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...