Teodor Meleșcanu: Nu am semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei

Teodor Meleșcanu: Nu am semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat marți că nu a semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei.

"Nu am semnat niciun protocol cu Ambasada Rusiei. (...) Este vorba de ideile, temele pe care Ambasada Rusiei ar dori să le aibă în vedere în perioada următoare", a afirmat ministrul.

El a adăugat că, la întâlnirea pe care a avut-o săptămâna trecută cu ambasadorul Valeri Kuzmin, nu au fost aduse în discuție protocoale.

"Nu s-au discutat protocoale. Sunt teme pe care ambasadorul Rusiei le consideră posibile teme pentru viitor. (...) Ei vorbesc generic de teme pe care ar trebui să le avem în atenție", a precizat Meleșcanu.

Pe 13 ianuarie, MAE anunța că ministrul Teodor Meleșcanu l-a primit pe ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, cu care a vorbit despre o "abordare pragmatică" a relațiilor bilaterale, dar și despre necesitatea evitării "unei retorici inadecvate în declarațiile publice".

Potrivit MAE, Meleșcanu a subliniat "importanța unei abordări pragmatice în relațiile bilaterale, exprimând deschiderea părții române pentru dialog".

Ministrul a evocat "necesitatea evitării unei retorici inadecvate în declarațiile publice și focalizarea eforturilor către dialogul direct", preciza MAE.

"În acest sens, a accentuat că angajamentele și pozițiile României în plan extern, în special cele legate de apartenența țării noastre la comunitatea de valori europene și euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societății românești", informa Ministerul de Externe.

În 14 februarie, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București a fost menționată întrevederea Meleșcanu-Kuzmin, precizându-se că "s-a discutat despre starea actuală și perspectivele dezvoltării relațiilor ruso-române în diferite domenii".

De asemenea, ambasada a făcut trimitere la un material pe această temă al corespondentului agenției TASS în România.

"Pe ordinea de zi următoare, a menționat domnul Kuzmin, se află semnarea a trei documente importante — noul Program de cooperare în domeniul culturii, educației, mass-media, sportului, tineretului și turismului, un nou Protocol de cooperare în domeniul învățământului pe perioada 2017 — 2022, între Ministerul Educației și Științei din Federația Rusă și Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România, precum și Protocolul privind desfășurarea unui concurs comun de proiecte de cercetare științifică între aceleași ministere (așa-numitul memorandum de granturi)", indica materialul de presă la care a făcut referire Ambasada Rusiei la București.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

4 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

5 Foarte interesante amănunte!