Testele de vârstă pentru refugiaţii minori, respinse de pediatrii germani

Testele de vârstă pentru refugiaţii minori, respinse de pediatrii germani

Pediatrii germani resping testele pentru refugiaţii a căror vârstă nu poate fi verificată pe bază de documente, a declarat asociaţia medicilor pediatri germani BJKV în remarci publicate joi, informează dpa.

"Această abordare este dificilă din punct de vedere medical şi aproape imposibil de organizat", a explicat preşedintele asociaţiei, Thomas Fischbach, citat de ziarul Neue Osnabruecker Zeitung.

Investigaţiile folosind razele X la încheietura mâinii au o acurateţe de plus sau minus doi ani, a adăugat Fischbach.

În unele cazuri, ar putea fi necesară o evaluare psihologică pentru constatarea maturităţii subiectului, probabil cu ajutorul unui interpret, a mai spus Fischbach, notând că aceasta ar presupune timp şi cheltuieli considerabile.

Miercuri, ministrul de interne al Germaniei a pledat pentru efectuarea de teste medicale în vederea verificării vârstei tinerilor solicitanţi de azil, în cazul în care există îndoieli în această privinţă, cu scopul de a evita fraudele, în pofida refuzului Ordinului Naţional al Medicilor.

"În toate cazurile în care nu poate fi prezentat un document oficial, ar trebui să se decidă ca vârsta să fie determinată prin alte mijloace, iar dacă este necesar, şi printr-un examen medical", a declarat la Berlin ministrul conservator Thomas de Maiziere, apropiat al cancelarului federal Angela Merkel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski