Testul-minune pentru Covid, care le-ar permite oamenilor să meargă la meci, operă și cinema

Testul-minune pentru Covid, care le-ar permite oamenilor să meargă la meci, operă și cinema

Testele Covid-19 “auto-administrate” le-ar putea oferi oamenilor „permise de o zi” pentru a merge la concerte și evenimente sportive, după ce s-a observat că kiturile de testare de tipul celor folosite în detectarea sarcinilor au identificat nouă din zece persoane din categoria celor mai infectate, scrie The Times.

<< Prima evaluare a „testelor de flux lateral” care a fost publicată a arătat că acest instrument a detectat trei sferturi dintre cazurile care altfel nu ar fi putut fi identificate după sistemul tradițional de testare și urmărire. A apărut, așadar, speranța că screening-ul național ar putea reduce infecțiile.

Miniștrii britanici iau în considerare un program post-carantină de controale la nivel național pentru a găsi mai mult de jumătate de milion de persoane infectate în prezent cu coronavirus și a le izola pentru a reduce numărul cazurilor.

Pe termen mai lung, ei speră că testele rapide auto-administrate regulat ar putea fi folosite pentru a le da oamenilor undă verde de revenire la viața normală, prin faptul că în ziua respectivă vor ști că nu sunt infecțioși.

Premierul Boris Johnson a declarat că folosirea testelor de flux lateral este „foarte interesantă” și „una dintre mănușile de box pe care sperăm să le folosim pentru a supune această boală – cealaltă este perspectiva unui vaccin”.

Public Health England a evaluat 40 de teste diferite de flux lateral în utilizare la persoane fără simptome. Șase dintre ele s-au dovedit precise în laborator, iar unul, realizat de compania americană Innova, este testat în regim pilot la Liverpool.

Deși testul este mai puțin precis decât testele PCR standard, făcute în laborator, a nimerit 77% din cazurile identificate prin metode obișnuite, potrivit unui raport publicat miercuri. Rata de succes a crescut la 95% pe categoria pacienților care prezentau cele mai mari încărcături virale și despre care se și crede că sunt cei mai infecțioși. Oamenii de știință consideră că celelalte cinci teste sunt susceptibile de a fi la fel de eficiente.

Sir John Bell, profesor regius de medicină la Universitatea din Oxford, care a contribuit la evaluarea testelor, a declarat: „Aceste teste ieftine și ușor de utilizat pot juca un rol major în lupta noastră împotriva Covid-19. Îi identifică pe cei care sunt susceptibili să răspândească boala și, atunci când sunt utilizate în mod sistematic în testarea în masă, ar putea reduce transmisiile cu 90%. Vor depista boala la un număr mare de oameni care nu fuseseră niciodată testați”.

Rata fals pozitivă a fost de trei la o mie, reducând temerea că testarea în masă ar face ca milioane de oameni să fie puși în izolare degeaba. În zonele cu infecție redusă, este probabil ca oamenii să fie rugați să se izoleze numai dacă un test PCR de urmărire este pozitiv, dar în zonele cu un număr mare de cazuri, falsurile pozitive sunt mai puțin îngrijorătoare.

Numărul de rezultate fals pozitive a scăzut sub unul din o mie când testul a fost administrat de experți. Deși în prezent testele de flux lateral trebuie administrate de profesioniști instruiți, oficialii cred că oamenii pot fi instruiți să o facă acasă și lucrează la un manual pentru a se asigura că iau probele și citesc rezultatele în mod corespunzător.

Oficialii sunt optimiști că utilizarea regulată a testelor le va permite în cele din urmă oamenilor să revină la viața normală știind că nu sunt infecțioși, deși va mai fi de lucru înainte ca acest lucru să fie posibil. Experții au în vedere un sistem de „permise de zi”, în baza cărora persoanelor care au rezultate negative să poată merge la diverse evenimente. Iar alături de un vaccin, ele ar putea contribui la revenirea, în primăvară, la viața normală.

Lordul Bethell, ministrul britanic responsabil cu testarea, a declarat că studiile au arătat că „testele cu flux lateral pot fi tehnologia fiabilă și extrem de sensibilă de care avem nevoie pentru a ajuta la punerea sub control a acestui virus”.>>

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante