Testul „Veorica”! „A comis 19 greșeli grave în total. Greşeli de punctuaţie, de stil şi altele.” Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului a fost eliminat din cursă după ce a picat testul lingvistic!

Testul „Veorica”! „A comis 19 greșeli grave în total. Greşeli de punctuaţie, de stil şi altele.” Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului a fost eliminat din cursă după ce a picat testul lingvistic!

Testul „Veorica”! „A comis 19 greșeli grave în total. Greşeli de punctuaţie, de stil şi altele.” Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului a fost eliminat din cursă după ce a picat testul lingvistic! Realizați, oameni buni, că Dăncilă nu ajungea niciodată premierul României dacă dădea un asemenea test?
 
Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului, Zhumatai Aliev, care dorea să candideze din partea uniunii civice locale Demografia Populaţiei (‘Jalik Demografiyasi’), a picat testul de cunoaştere a limbii kazahe şi prin urmare Comisia Electorală Centrală l-a exclus din cursa electorală, relatează joi agenţia EFE.

”La lucrarea scrisă a comis greşeli grave, în total 19: greşeli de punctuaţie, de stil şi altele”, a explicat în faţa presei reprezentantul comisiei lingvistice a Comisiei Electorale Centrale, Adim Ahmetov.

El a precizat că fiecare pre-candidat a fost supus unui test alcătuit din trei subiecte, şi anume o compunere, lectura unui text literar şi elaborarea unui raport pe o temă la alegere. Acest ultim subiect nu a fost abordat de candidatul respins.

În urma evaluării, comisia a ajuns la concluzia că Zhumatai Aliev nu stăpâneşte suficient limba kazahă, astfel că el nu se poate înscrie în cursa prezidenţială.

Aceste alegeri au fost convocate după demisia lui Nursultan Nazarbaev, care a condus ţara timp de aproape trei decenii. Din cei opt candidaţi prezidenţiali, patru au fost desemnaţi de partide şi patru de organizaţii civice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…