The New York Times respinge acuzațiile de defăimare ale lui Donald Trump

The New York Times respinge acuzațiile de defăimare ale lui Donald Trump

The New York Times a respins joi acuzațiile de defăimare ale candidatului republican la președinția SUA Donald Trump și a refuzat să își ceară scuze pentru publicarea mărturiilor unor femei care l-au acuzat că le-a agresat sexual, estimând că Donald Trump însuși și-a pătat reputația.

Într-o scrisoare trimisă miercuri avocatului lui Donald Trump, Marc Kasowitz, și citată de AFP, avocatul ziarului New York Times, David McCraw, face referire la "protecția reputației" persoanei vizate.

"Dl Trump s-a lăudat că a atins femei fără consimțământul lor. S-a lăudat că ar fi intrat în vestiarele participantelor la concursuri de frumusețe... Multe femei care nu sunt menționate în articolul nostru s-au exprimat public să depună mărturie despre avansurile nesolicitate ale lui Donald Trump. Nimic din articolul nostru nu a avut vreun efect asupra reputației lui Trump, în timp ce el însuși deja l-a creat prin propriile cuvinte și propriile acțiuni", potrivit lui McCraw.

New York Times "a făcut ce îi permite legea: să publice informații de actualitate asupra unui subiect de mare interes pentru public", a adăugat McCraw. Și "dacă dl Trump nu este de acord, dacă el crede că cetățenii americani nu au dreptul să asculte ce spun aceste femei și legea acestei țări ne obligă și le cere celor care îndrăznesc să critice să rămână tăcuți ca să nu fie pedepsiți", o instanță poate decide ce anume este corect, a conchis McCraw.

Mărturiile a două femei care l-au acuzat pe Donald Trump că le-a agresat sexual în urmă cu mai mulți ani au fost publicate miercuri de ziar.

Ele au fost imediat respinse de campania miliardarului republican, care a denunțat o defăimare.

La mai puțin de patru săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale, aceste mărturii au dat o nouă lovitură campaniei lui Donald Trump, după ce vinerea trecută a fost difuzată o înregistrare video din 2005 în care el se laudă în termeni vulgari cu un comportament ce descrie hărțuire sexuală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria