The Telegraph: Italienii peste 80 de ani vor fi lăsaţi să moară din cauza numărului redus de paturi de terapie intensivă

The Telegraph: Italienii peste 80 de ani vor fi lăsaţi să moară din cauza numărului redus de paturi de terapie intensivă

Victimelor coronavirusului din Italia li se va interzice accesul la terapie intensivă dacă au vârsta de 80 de ani sau mai mult şi sunt în stare critică, în cazul în care presiunea asupra numărului paturilor de spital va creşte, propune un document elaborat de o unitate de gestionare a crizelor din Torino.

Unor pacienţi li se va refuza terapia intensivă şi vor fi, de fapt, lăsaţi să moară, se tem medicii.

Agenţia a elaborat un protocol, văzut de publicaţia The Telegraph, care va determina care pacienţi primesc tratament în terapie intensivă şi care nu, în cazul în care nu există paturi.

Numărul paturilor de terapie intensivă este redus în Italia, iar epidemia de virus Wuhan continuă să se răspândească.

Documentul, alcătuit de departamentul de protecţie civilă din regiunea Piemont, una dintre cele mai afectate, spune: „Criteriile de acces la terapie intensivă în cazuri de urgenţă trebuie să includă vârsta mai mică de 80 de ani sau un scor al indicelui de comorbiditate Charlson [ceea ce indică câte alte afecţiuni medicale serioase are pacientul] sub 5".

De asemenea, va fi luată în considerare capacitatea pacientului de a se recupera de la resuscitare.

Un medic a spus: „[Cine trăieşte şi cine moare] este decis în funcţie de vârstă şi de condiţiile de sănătate ale pacientului. Aşa se face într-un război”.

Documentul spune: "Creşterea epidemiei actuale face probabil să fie atins un punct de dezechilibru între nevoile clinice ale pacienţilor cu COVID-19 şi disponibilitatea efectivă a resurselor intensive".

"În cazul în care devine imposibil să oferi tuturor pacienţilor servicii de terapie intensivă, va fi necesar să se aplice criterii pentru accesul la tratament intensiv, care depinde de resursele disponibile limitate".

Documentul adaugă: "Criteriile stabilesc linii directoare în cazul în care situaţia devine excepţională, încât să trebuiască să fie poată fi făcute alegeri în cazuri individuale, în funcţie de disponibilitatea resurselor, obligând [spitalele] să se concentreze pe acele cazuri în care raportul cost/beneficiu este mai favorabil pentru tratamentul clinic".

Luigi Icardi, consilier pentru sănătate în Piemont, a declarat: "Nu am vrut niciodată să văd un astfel de moment. Acesta [documentul] va fi obligatoriu şi va stabili - în cazul saturaţiei secţiilor - un mod de prioritizare a accesului la terapie intensivă, bazat pe anumiţi parametri, cum ar fi posibilitatea de supravieţuire".

Documentul este deja complet şi este nevoie doar de aprobarea unui comitet tehnic înainte de a fi trimis la spitale. Se estimează că aceste criterii se vor aplica în toată Italia, au spus surse guvernamentale.

Peste 1.000 de oameni din Italia au murit în acest moment din cauza virusului, iar numărul creşte în fiecare zi. Peste 15.000 de persoane sunt infectate.(Nota redacției: articolul este din data de 14 martie)

Italia are 5.090 de paturi de terapie intensivă, număr care, pentru moment, depăşeşte numărul de pacienţi care au nevoie de ele. De asemenea, lucrează la crearea de noi paturi în clinici private, case de bătrâni şi chiar în corturi.

Lombardia este regiunea cea mai afectată a Italiei. Cu toate acestea, situaţia este gravă şi în Piemont, regiune învecinată.

Roberto Testi, preşedintele comitetului tehnic pentru criza de coronavirus din Piemont a declarat pentru The Telegraph: "Aici, în Piemont, ne propunem să amânăm cât mai mult utilizarea acestor criterii. În acest moment, există încă locuri disponibile pentru intensivă şi încercăm să creăm cât mai multe". SURSA: Epoch TimesTrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei