Timiş: Rata de vaccinare a cadrelor medicale din Spitalul ''Victor Babeş'' - aproape 90%

Timiş: Rata de vaccinare a cadrelor medicale din Spitalul ''Victor Babeş'' - aproape 90%

Primele 20 de cadre medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ''Dr. Victor Babeş'' din Timişoara au primit vaccinul anti-COVID, duminică, rata de vaccinare fiind de aproape 90% din personal, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Cristian Oancea.

El a precizat că unitatea a primit 500 de doze de vaccin şi că au fost doar câţiva angajaţi din rândul infirmierelor şi al brancardierilor care au refuzat vaccinarea.

"În prima oră s-au vaccinat 20 de persoane şi procesul de vaccinare continuă pe tot parcursul zilei, i-am chemat şi de acasă pentru vaccinare. Nu se vaccinează cei care au fenomene acute, precum viroze, pneumonii, persoanele însărcinate şi cei care au trecut prin boală de mai puţin de o lună. Până acum avem o rată de vaccinare pe spital de 85-90%. Am avut câteva persoane din rândul infirmierelor şi al brancardierilor care au refuzat vaccinarea din anumite credinţe ecumenice sau care nu cred în vaccinul acesta. Fenomenele secundare care pot apărea sunt durerile musculare şi de articulaţii, mialgii, altralgii, cefalee, uşoare dureri migrenoase. Acestea pot apărea diferit de la persoană la persoană, la un interval de după 12-14 ore, la nivel de ore-zile", a afirmat dr. Cristian Oancea.

Managerul spitalului a adăugat că sâmbătă în spital erau internate 153 de persoane bolnave de COVID, din care 135 cu forme severe, 15 cu forme de terapie intensivă şi 13 cu forme medii.

"Eu am avut două cazuri de reinfectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele trei săptămâni, dintre care unul a scăpat cu bine, altul nu. Reinfectările sau recăderile sunt întotdeauna cu manifestări mult mai pronunţate şi mai agresive", a adăugat Cristian Oancea. AGERPRES/(A - autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!