Timiş: Timişoara a depăşit pragul de 7 la mie al incidenţei SARS-CoV-2; creşte şi numărul minorilor infectaţi

Timiş: Timişoara a depăşit pragul de 7 la mie al incidenţei SARS-CoV-2; creşte şi numărul minorilor infectaţi

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, luni, că Timişoara a ajuns la o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 7,17 la mie, iar pe judeţ indicatorul a urcat la 5,32 la mie, în timp ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 294 de cazuri de COVID, dintre care 165 în Timişoara.

Totodată, a crescut şi numărul minorilor infectaţi cu SARS-CoV-2, de la 66 raportaţi anterior, la 84. Au fost confirmate pozitiv şi două cadre medicale.

În spitalele din judeţ sunt internaţi 325 de bolnavi cu COVID-19 şi suspecţi, iar în secţiile ATI sunt 39 de cazuri.

Sunt 65 de localităţi care au rata de contaminare peste 2 la mie, cele mai ridicate fiind în Moraviţa (10,51), Pădureni (9,81), Bara (9,38) şi Moşniţa Nouă (9,05).

Se menţin cele opt focare active de COVID-19, cu 59 de subiecţi confirmaţi.

Între timp, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Timişoara a înfiinţat o Secţie de Pre-Terapie, ca urmare a creşterii accentuate a numărului de pacienţi cu forme severe şi foarte severe de infecţie cu SARS-CoV-2, dar şi a numărului mic de paturi ATI, parterul Secţiei de Pneumologie fiind transformat în zonă roşie.

Au fost operaţionalizate 34 de paturi în care vor fi internaţi pacienţii ce necesită suport respirator, dar pentru care nu se poate asigura procedura de intubare.

"Din păcate, în fiecare zi creşte numărul pacienţilor care ajung la spital cu forme foarte severe de boală, cu afectare pulmonară de peste 60% - 70% şi uneori chiar de 80% şi care, fără suport respirator, fără oxigen suplimentar, nu supravieţuiesc. Am fost nevoiţi să deschidem această secţie, întrucât Terapia (ATI, n.r.) noastră este mică şi nu facem faţă. În noua configuraţie, putem să le asigurăm pacienţilor pe care îi internăm în Secţia de Pre-Terapie, tratamentul respirator de care au nevoie. Practic, această secţie funcţionează aproape ca o unitate de terapie intensivă", a declarat, duminică, managerul Spitalului "Victor Babeş", dr. Cristian Oancea. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale