Toader despre nerevocarea lui Kovesi: Eu am venit cu argumente juridice, Iohannis a dat un răspuns pur politic

Toader despre nerevocarea lui Kovesi: Eu am venit cu argumente juridice, Iohannis a dat un răspuns pur politic

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi seară că în momentul în care a solicitat revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a folosit argumente juridice şi manageriale, în timp ce răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis a fost unul "pur politic".

"Raţionamentele şi argumentele de ordin constituţional le cunosc constituţionaliştii. Pe de altă parte, eu în ceea ce fac nu încerc să conving pe x sau pe y, pentru că nu-i cunosc nivelul de înţelegere, nu-i cunosc nivelul până la care trebuie aduse argumente pentru a-l convinge. Părerea mea este că eu am venit cu argumente juridice şi de ordin managerial, domnul preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.) a dat un răspuns pur politic, raportându-se la oportunitate. Părerea mea este că nu trebuie să merg până să-l conving, dânsul trebuia să se uite la argumente, să vadă dacă sunt justificate sau nu", a declarat Tudorel Toader la Antena 3, răspunzând unei întrebări.

El a precizat că dacă premierul Viorica Dăncilă îi va cere, va susţine în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale sesizarea formulată după refuzul preşedintelui Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA.

"Dacă doamna prim-ministru îmi va solicita, voi merge la Curte (Curtea Constituţională a României - n.r.) şi voi susţine argumentele, reprezentantul dânsului (preşedintelui Klaus Iohannis - n.r.) va veni cu contraargumente, judecătorii, sigur, au perspectiva dumnealor şi vom vedea care este soluţia", a spus Toader. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...