Toader despre procurorii detaşaţi în Ministerul Public: Se va face o radiografie a sistemului

Toader despre procurorii detaşaţi în Ministerul Public: Se va face o radiografie a sistemului

 Situaţia procurorilor detaşaţi în Ministerul Public va fi analizată în urma unei "radiografii" a sistemului, a anunţat, luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Declaraţia a fost făcută de Toader după ce Cabinetul Dăncilă a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei. În acest context, el a abordat situaţia procurorilor detaşaţi în Ministerul Public.

"În sistemul Ministerului Public sunt procurori delegaţi, detaşaţi. Eu astăzi când vă vorbesc nu pot să vă spun exact numărul lor. Într-un termen relativ scurt voi fi în măsură să vi-l comunic. Mulţi sunt delegaţi, detaşaţi. Problema este dacă delegările, detaşările respectă cerinţele legale. Şi atunci se va face o radiografie a sistemului şi se va vedea care procurori îndeplinesc cerinţele legale şi care nu le îndeplinesc", a afirmat el.

Potrivit lui Toader, "cei care îndeplinesc condiţia de vechime, să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o conduită bună, să aibă o pregătire profesională foarte bună, acolo unde este cazul să aibă un grad profesional corespunzător, ei vor rămâne acolo unde desfăşoară activitatea". Restul, a adăugat ministrul, "se vor întoarce la unităţile de Parchet de unde au venit, adică la bază".

El a menţionat că modificările aduse Legilor Justiţiei vor fi discutate joi, la cea de-a 116-a sesiune plenară a Comisiei de la Veneţia.

"Se va dezbate şi acest draft, această ordonanţă de urgenţă care va fi integrată avizului prealabil pe care deja dumneavoastră îl cunoaşteţi. Speranţa mea este ca, în final, să se constate faptul că fie şi parţial România se racordează la standardele europene din această perspectivă a Legilor Justiţiei şi din perspectiva recomandărilor pe care le-au formulat în avizul prealabil", a declarat Toader. AGERPRES/(A - autor: Oana Ghiţă, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

2 Adrian Năstase anunță destrămarea PSD: O parte dintre parlamentarii PSD vor merge la PMP

3 Așa o fi?

4 Ciprian Marica o ia în balon pe Beatrice Mahler: „Când mai munciţi, dacă sunteţi numai la TV?“

5 ULTIMA ORĂ Guvernul pregătește noi restricții! Ele ar urma să intre în vigoare cu 14 martie!