Toader: Numirile la DNA au fost realizate uneori în baza unui troc politic; vă asigur că nu va fi aşa ceva

Toader: Numirile la DNA au fost realizate uneori în baza unui troc politic; vă asigur că nu va fi aşa ceva

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni că uneori numirile la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost realizate în baza unui "troc politic", dând asigurări că de această dată nu se va întâmpla acest lucru.

Luni, este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

"Nu uitaţi că numirile precedente au fost făcute, şi folosesc o formulă severă, au fost realizate uneori, uneori, pe baza unei înţelegeri politice, să nu zic un troc politic, pentru că, gândiţi-vă, la DNA nu a fost procedură, nu a fost concurenţă, nu v-aţi alarmat că nu sunt mulţi înscrişi, s-a transmis propun pe ..., să reinvestească şi atâta tot. Nu uitaţi că altă dată numirea s-a făcut în detrimentul unui aviz al CSM, Secţia de procurori, un aviz negativ, consultativ e adevărat, iar acum se spune decretul este nelegal, pentru că are acelaşi aviz consultativ şi negativ. Cred că unii dintre procurori au această părere că numirea se va face ca în precedent, pe baza unor înţelegeri. Vă asigur că nu va fi aşa ceva", a declarat Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiţiei.

În opinia sa, cei care ar dori să ocupe funcţia cunosc volumul de muncă necesar "pentru a repune DNA-ul în parametri constituţionali".

"Pe de altă parte, cine vrea să devină şef al DNA, eu nu cred că nu sunt doritori, dar cei care ar dori să devină procurori-şefi la DNA sunt convins că ştiu foarte bine realitatea de acolo. (...) Îşi dau seama cât de multă muncă este necesară pentru a repune DNA-ul în parametri constituţionali, pentru a-l face să funcţioneze normal, pentru a reda încrederea, dacă a existat, românilor în activitatea pe care o face Direcţia Naţională Anticorupţie. Prin urmare, acestea sunt după părerea mea motivele prudenţei, rezervei în înscrierea pentru competiţia de a deveni procuror-şef la DNA. Mai avem toţi ziua de astăzi, când, repet, după părerea mea, vom avea candidaţi", a spus Toader. AGERPRES/(A - autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria