TOP 11 cele mai bune stațiuni de schi din Europa pentru această iarnă. Sunt de neratat VIDEO

TOP 11 cele mai bune stațiuni de schi din Europa pentru această iarnă. Sunt de neratat VIDEO

Oamenii se întreabă adesea „care este cea mai bună stațiune de schi?”, însă există tot atâtea răspunsuri la această întrebare câte tipuri de schiori și snowboarderi există, relatează Independent .

12 cele mai bune stațiuni de schi din Europa. FOTO Pixabay

Astfel, ziarul britanic a alcătuit o listă cu cele mai bune stațiuni de schi din Europa.

Borovets, Bulgaria

Stațiunea Borovets din Bulgaria are 58 de kilometri de pârtii, care sunt repartizați pe trei zone. Cea mai înaltă fiind Markudjik care oferă priveliști asemănătoare cu cele alpine.

În Sitnyakovo, pârtiile pentru începători se desfășoară prin pădurea densă de brazi. Dacă luați telecabina spre Yastrebets vă puteți bucura de priveliști spectaculoase.

Jungfrau, Elveția

Ce să faci dacă tu schiezi și partenerul tău nu schiază? Mergeți în Elveția. A fost implementat un nou serviciu de la aeroportul din Zurich care reduce timpul de călătorie spre regiunea Jungfrau cu o oră.

De asemenea, puteți vizita restaurantul Piz Gloria din Mürren. În plus, puteți încerca pârtiile din Grindelwald.

Pays de Gex, Franța

Poate fi o surpriză faptul că Geneva are stațiuni care se află la doar 20 de minute până la o oră de mers cu mașina.

Pays de Gex, în munții Jura, are trei astfel de zone de schi: Lélex-Crozet, Mijoux-La Faucille și Menthières, iar abonamentele de telescaun încep de la 20 de euro pe zi.

Pentru schi fond , mergeți la La Vattay-Valserine, cu cei 130 km de pârtii.

Söll, Austria

Austria este patria incontestabilă a après-ski-ului. Pentru un loc mai puțin costisitor, încercați Söll. Nu trebuie să ratați restaurantul Mooserwirt din St Anton.

Orașul este popular printre tineri și face parte din SkiWelt, cea mai mare zonă de schi din Austria. Puteți ajunge pe pârtia unde Dave Ryding a câștigat proba de slalom de la Kitzbühel, devenind primul britanic care se impune într-o etapă din Cupa Mondială de schi alpin.

Ruka, Finlanda

Finlanda este favorita familiilor tinere care doresc o vacanță de iarnă care să se concentreze pe vizitele la Moș Crăciun, pe observarea aurorei boreale, pe schi fond, pe plimbări cu sania trasă de câini și chiar de reni.

Pentru o lungă perioadă de timp, au existat doar două opțiuni principale - Levi și Ylläs. Însă o a treia stațiune, Ruka, recuperează rapid.

Puteți schia în Ruka oricând până la începutul lunii mai, însă operatorii britanici oferă pachete și zboruri directe doar până la începutul lunii februarie.

Geilo și Voss, Norvegia

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe de Paște, oricare dintre stațiunile mai mari vă vor garanta pârtii acoperite de zăpadă . Însă pentru cei care caută un tărâm al minunilor de iarnă, Norvegia își păstrează veșmântul pentru mai mult timp.

Geilo dispune de 34 de kilometri de pârtii. Totodată, merită să vă opriți și la Voss.

Innsbruck, Austria

Un sejur de schi în oraș este ideal pentru schiorii cărora le plac și luminile strălucitoare, iar în acest sezon Innsbruck a adăugat o nouă atracție culturală la cele 21 acoperite de Ski Plus City Pass - Lumagica, un spectacol de lumini în aer liber la Hofgarten.

Toate cele 13 stațiuni din Innsbruck se află la o distanță cuprinsă între 15 și 75 de minute de centrul orașului. Astfel puteți vizita Stubai, cu cei 42 km de pârtii, și Kühtai, una dintre cele mai înalte stațiuni din Alpi.

Pentru cele mai spectaculoase priveliști asupra orașului, încercați Nordkette.

Grandvalira, Andorra

Micuța Andorra reușește să fie una dintre cele mai căutate destinații de schiorii britanici. O atracție în această iarnă este reprezentată de faptul că cele trei zone de schi ale sale s-au unit pentru a oferi abonamente de schi la nivel național.

Astfel, schiorii de pe cei 210 km de pârtii Grandvalira, care se întind de la Pas de la Casa până la Canillo, Soldeu, pot acum să cumpere abonamente care să le permită accesul la cei 63 km de pârtii din Pal-Arinsal.

Dolomiti Superski, Italia

Fiecare stațiune se mândrește cu peisaje spectaculoase, însă în zona Dolomiti Superski veți avea parte de priveliști deosebite.

Zona este cunoscută pentru restaurantele sale, dar pasionații de istorie vor profita de ocazia de a face circuitul Grande Guerra, un tur cu schiurile prin tranșeele și fortificațiile din Primul Război Mondial, când această zonă a fost disputată între austrieci și italieni.

Bad Kleinkirchheim, Austria

Pentru cei care preferă să se relaxeze nu poate exista decât o singură destinație - Austria. Hotelurile dispun de saune, piscine interioare și exterioare și săli de relaxare.

Compania aeriană Ryanair oferă zboruri directe în această iarnă spre Klagenfurt din Stansted și Manchester. De aici, orașul balnear Bad Kleinkirchheim se află la doar 50 de minute distanță.

Tignes-Val d'Isère, Franța

Ski France a adăugat anul acesta încă cinci cabane, inclusiv cabana Val Rogoney din Val d'Isère, una dintre cele mai renumite stațiuni din Franța.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...